Тетяна Тимоховська: кожна дитина має жити в турботливій сім’ї

Понеділок, 25 жовтня 2021 15:19

Про виконання заходів із забезпечення прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також про підтримку у місті сімейних форм виховання йшлося сьогодні, 25 жовтня, на апаратній нараді Кропивницького міського голови.

- Відповідною програмою в міському бюджеті 2021 року на фінансування даного напрямку передбачена 241 тисяча гривень, - повідомила начальниця управління з питань захисту дітей Тетяна Тимоховська. - З початку року виявлено 39 покинутих або залишених без батьківської опіки дітей. Завдяки втручанню спеціалістів управління їм надано статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, що гарантує право на отримання передбачених законодавством пільг.

- Ми маємо абсолютно чітку позицію — кожна дитина має жити в турботливій сім’ї . Виховання в інтернатах негативно впливає на розвиток і соціалізацію. Всиновлення, опіка, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу — саме ці форми виховання мають бути в пріоритеті, - підкреслила Тетяна Тимоховська. - Протягом нинішнього року до сімейних форм виховання влаштовано 32 дитини. З метою недопущення потрапляння дітей в інтернати в Кропивницькому забезпечено функціонування трьох сімей патронатних вихователів, завданням яких є формування у дітей позитивної моделі родини, їх соціалізація. Сімейними формами виховання в місті охоплено 90 відсотків дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Створені 26 прийомних родин та 4 дитячі будинки сімейного типу.

З початку року в Кропивницькому усиновлено 20 дітей, п’ятеро з них — громадянами інших країн. Постійно тривають пошуки кандидатів в опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та усиновлювачі. Проводяться відповідні організаційні та інформаційні заходи.

Ведеться постійна робота із забезпечення та збереження житлових прав дітей, організовано виплати відповідної грошової допомоги. У 2021 році дев’ятеро дітей-сиріт за рахунок субвенції з державного бюджету придбали житло. Також за співфінансування з міського бюджету придбане житлове приміщення для створення дитячого будинку сімейного типу.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13