Свій євроінтеграційний шлях Україна обов’язково пройде: у Кропивницькому ТІЦі обговорили досвід країн – членів ЄС

Понеділок, 13 травня 2024 14:56

У п'ятницю, 10 травня, Кропивницький туристично-інформаційний центр приймав представників національно-культурних спілок з нагоди 20-ї річниці найбільшого розширення Європейського Союзу (приєднання 10 країн), аби обговорити досвід якого набули члени ЄС і яким готові поділитися з Україною.

До туристично-інформаційного центру завітали, зокрема, представники об'єднання поляків Кропивницького "Полонія" імені Кароля Шимановського, громадської організації "Об'єднання болгар “Нашите хора" та  спілки вірмен України в Кіровоградській області.

- 20 років тому Польща і ще 9 держав вступили до Євросоюзу і відзначають такий ювілей. За ці роки країна значно розвинулася. Успіхи Польщі сприяли розвитку і всього ЄС . Очевидно що аналогічні процеси внесли й інші 9 країн. Це все свідчить, що для України цей шлях уже апробований на прикладі наших сусідів. Війна внесла свої корективи на шляху євроінтеграції України, але безумовно, шлях до повноцінного членства буде пройдено. Ми, як голови національно-культурних товариств, сприяємо налагодженню співпраці із європейськими державами в усіх сферах. Цим також покликана і сьогоднішні наша зустріч, - резюмував Олександр Полячок, очільник  об'єднання поляків Кропивницького "Полонія" імені Кароля Шимановського.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57