Свій обов’язок мужності й честі виконали до кінця: у Кропивницькому попрощалися з Воїнами-захисниками

Четвер, 29 лютого 2024 15:44

Сьогодні, 29 лютого, кропивничани провели в останню путь тих, хто став до лав небесного Воїнства, виконавши до кінця тут, на землі, свій обов’язок мужності й честі: сержанта Олександра Добровольського та солдата Сергія Шамрая.

Олександр Добровольський народився 04 квітня 1979 року в селі Володимирівка Кіровоградської області. Навчався у місцевій загальноосвітній школі. Пройшов військову строкову службу в Одесі. Після служби одружився та разом з родиною переїхав до  Кропивницького.

Впродовж 15 років працював на виробництві металопластикових конструкцій на посаді начальника виробництва. Був фахівцем своєї справи.

У лютому 2022 року, від  перших днів повномасштабного вторгнення російських агресорів на територію України не міг залишатися осторонь і став на захист батьківщини.

Обіймав посаду головного сержанта – командира відділення зенітно-ракетного взводу.

Сержант Олександр Добровольський загинув  17 лютого 2024 року в районі населеного пункту Колодязі Краматорського району Донецької області під час виконання бойових завдань зі стримання окупантів.

Він назавжди залишиться у пам’яті своїх рідних, земляків, друзів відкритою, відповідальною, цілеспрямованою і щирою людиною, справжнім патріотом, надійним другом та побратимом,  завжди готовим прийти на допомогу.

Без люблячого чоловіка та батька, турботливого сина залишилась дружина, син, донька та мама захисника.

Сергій Шамрай народився 20 січня 1967 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 1. Закінчив Дмитрівське професійно-технічне училище № 39 (нині – Знам’янський професійний ліцей) та отримав спеціальність «тракторист-машиніст». Пройшов військову строкову службу. Працював водієм-вантажником на Центральному ринку міста, потім - довгий час був охоронцем на фірмі. Сергій Шамрай мав «золоті руки», любив техніку, був завзятим рибалкою.

У жовтні 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист рідної землі. Служив на посаді стрільця піхотного відділення.  Мав позивний «Дід».         

Солдат Сергій Шамрай  загинув 23 лютого 2024 року поблизу населеного пункту Мар’їнка Донецької області під час виконання бойових завдань із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації.

Всі знали Сергія Шамрая як доброзичливу, відкриту, щиру і небайдужу людину. Він був підтримкою та опорою для рідних, найкращим товаришем, який завжди допоможе та підставить своє плече.

Без люблячого сина, батька та брата залишилися найрідніші -  мама, син, донька та брати.

Молебен за загиблими Героями відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський  Православної церкви України Марк.

- На жаль війна продовжує забирати свій кривавий ужинок – забирає життя кращих з нас, хто став до оборони рідної землі. Тому так важливо сьогодні цінувати солдата, бо саме він, звичайний солдат, там на передовій стримує оцю орду божевільних, котрі несуть руйнування, каліцтво і смерті, котрі чинять страшну наругу над нашим народом. Саме цей простий солдат своїм тілом, як муром, став на захист українців. Він там, на фронті, бо він любить і цінує життя, бо знає яка загроза стоїть перед українським народом. А поруч з тим солдатом стоять його матері, батьки, дружини, діти, брати і сестри. Стоять ті, хто спільно з ним несуть цей тяжкий хрест. Хочемо щоби всі українці долучилися до них, хто стоїть поруч із солдатом, хто молиться за нього, хто йому дякує і допомагає. І не важливо, чи цей солдат на передовій, чи у шпиталі, чи вже у засвітах. Ось ця любов до захисника своєї країни і свого народу має бути рушійною силою, яка спонукає нас до зміни нашого життя, до переоцінки цінностей, до відповідальності, до розуміння того, як тепер жити, щоб навіки закарбувати цей величний подвиг  наших братів і сестер і побудувати таку країну, за яку буде не соромно насамперед перед ними. – наголосив у своєму слові владика Марк.

Вічна і світла пам'ять Героям - захисникам!

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01