Свій 95-річний ювілей відзначив кропивничанин - ветеран війни Федір Сергійович Стойко

Понеділок, 27 травня 2019 17:06

Сьогодні, 27 травня, свій 95-річний ювілей відзначає кропивничанин Федір Сергійович Стойко – учасник бойових дій у роки Другої світової війни, Почесний голова первинної організації ветеранів “Ліки Кіровоградщини” Організації ветеранів України міста Кропивницького.

Привітати ювіляра з поважною датою, вручити йому цінний подарунок та побажати міцного здоров’я, мирного неба і ще довгих років життя завітали заступник міського голови Наталія Дзюба та начальник відділу соціальної підтримки населення Юлія Вовк.

- Від імені міського голови Кропивницького  та всього депутатського корпусу прийміть наші найщиріші вітання і побажання міцного здоров’я, затишку та благополуччя. Нехай у Вашій родині завжди панує злагода і спокій, а оселя повниться достатком. І, звичайно, бажаємо Вам відзначити свій 100-річний ювілей, - наголосила у своєму вітальному слові Наталія Дзюба.

Федір Стойко народився 29 травня 1924 року в Каніжі Новомиргородського району на Кіровоградщині. У Другій світовій війні брав участь з початку 1945 року в 143-ій Стрілецькій дивізії І-го Білоруського фронту, яка проводила безперервні кровопролитні бої за взяття Берліна. В останні дні війни, 06 травня, був поранений, а після госпіталю до 1947 року продовжив службу в армії. За мужність в роки війни був нагороджений орденом Вітчизняної війни ІІ ступеня, медалями “За відвагу”, “За перемогу над Німеччиною” та 16-ма ювілейними відзнаками.

Після демобілізації Федір Стойко вступив до Львівського медичного інституту. По його закінченні повернувся до Кіровограда. Працював у галузі аптечної мережі області і міста. На посаді начальника обласного аптекоуправління зробив значний вклад у покращення матеріальної бази галузі. За його участі споруджені десятки аптечних складів і нових аптек.

За внесок у відбудову народного господарства нагороджений орденом “Знак пошани”, має звання “Заслужений працівник охорони здоров’я України” та “Відмінник охорони здоров’я СРСР”.

Усі новини