Стратегія розвитку Кропивницької громади — 2030: «мозковий штурм» для розробників проєкту

Четвер, 19 серпня 2021 13:35

У Кропивницькому на базі Економіко-технологічного інституту ім. Роберта Ельворті для посадовців та депутатів  міської ради, а також для представників місцевих громадських організацій  відбувся спеціальний тренінг у форматі  "мозкового штурму" з визначення  підходів до розробки  Стратегії розвитку  Кропивницької міської територіальної громади на період до 2030 року.

Разом з тим, тренінг став черговим виїзним засіданням робочої групи "Конкурентоспроможна економіка" з розробки проєкту Стратегії на чолі із заступником міського голови Михайлом Бєжаном.

Михайло Бєжан акцентував увагу учасників тренінгу на важливості розробки проєкту Стратегії - 2030, забезпеченні комплексного підходу та залученні широкого кола зацікавлених сторін до цієї відповідальної роботи. Він також  подякував засновнику  інституту ім. Роберта Ельворті Павлу Штутману за ідею організації такого тренінгу.

Модераторкою заходу виступила Вікторія Талашкевич, член керівного комітету з розроблення проєкту Стратегії, голова громадської організації "Прес-клуб реформ".

Учасники тренінгу взяли активну участь в обговоренні конкурентних переваг міста, основних проблем громади, напрацювань підходів до визначення стратегічного бачення розвитку громади на перспективу до 2030 року. Вони також  мали змогу запропонувати власне бачення щодо основних завдань із реалізації стратегічних цілей "Конкурентоспроможна економіка", "Розвиток людського капіталу", "Цифровізація муніципального простору", "Забезпечення екологічного довкілля, ефективне використання ресурсів" та "Розвиток інфраструктури".

Результати напрацювань  будуть розглянуті на засіданнях усіх робочих груп за напрямками з визначенням конкретних завдань для подальшого включення їх до Стратегії .

Усі новини