Став Ангелом на злеті життя: кропивничани попрощалися з 20-річним Героєм-захисником Володимиром Чижом

П'ятниця, 12 липня 2024 15:39

Кропивницький знову у жалобі. Сьогодні, 12 липня, містяни провели в останню путь Героя-захисника Володимира Чижа. Молодий воїн віддав своє життя за свободу і незалежність рідної землі. Йому було лише 20...

Володимир Чиж народився 28 листопада 2003 року у Миколаєві. Навчався у Миколаївській загальноосвітній школі №1 імені Олега Ольжича. У 2022 році здобув кваліфікацію молодшого спеціаліста в Миколаївському політехнічному фаховому коледжі. Цього ж року продовжив навчання у Центральноукраїнському національному технічному університеті міста Кропивницького за спеціальністю «інформаційні технології».

У лютому 2023 року Володимир Чиж уклав контракт і долучився до лав Збройних Сил України. Свідомо став добровольцем у 19 років, обравши шлях захисника у складі окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання із забезпечення заходів національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях.

У березні 2024 року був призначений на посаду оператора аеромобільного взводу. Сумлінно виконував поставлені бойові завдання в районах ведення бойових дій. Навіть після отримання осколкових поранень не покинув позиції, а мужньо продовжував нищити окупантів.

За час служби захисник чотири рази був в шпиталі після поранень, внаслідок ворожих обстрілів. Проте, після лікування і відновлення знову повертався у стрій, завжди бажав якнайшвидше бути поруч із побратимами.

У 19 років Володимир Чиж  отримав статус ветерана війни. За проявлені особисту мужність і героїзм, відданність військовій присязі  нагороджений почесними відзнаками командування.

Аеророзвідник, солдат Володимир Чиж загинув 01 липня 2024 року в районі населеного пункту Білогорівка Сіверськодонецького району Луганської області під час виконання бойового завдання із забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави, у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України. Він до останньої миті свого життя мужньо та героїчно боровся за збереження територіальної цілісності нашої держави.

Світла пам’ять про Володимира назавжди залишиться в серцях рідних, близьких та друзів захисника.

Його знали як чемного та порядного студента викладачі. Друзі цінували його за надійність і розсудливість. Побратими вбачали в ньому уособлення мужності та героїзму. Для батьків він був люблячим сином, а для сестри — прикладом для наслідування.

У воїна залишились батько, мати і молодша сестра.

Слава Герою! Вічна і світла пам'ять!

Фото: Суспільне Кропивницький

Усі новини

Вісім років, як ми — кропивничани!
П'ятниця, 12 липня 2024 15:21