Стан реалізації проекту “Нова українська школа” у Кропивницькому отримав схвальний відук від Міністра освіти та науки України

Понеділок, 26 лютого 2018 14:55

Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич дала схвальну оцінку реалізації у Кропивницькому проекту “Нова українська школа” та впровадженню в закладах освіти міста курсу “Захист Вітчизни”. Це відзначив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 26 лютого.

- Я мав особисту зустріч з Міністром освіти та науки України. – повідомив очільник міста. – Є актуальні питання, які ми обговорили, зокрема ситуацію із професійно-технічними училищами. Після візиту до кропивницької ЗОШ №25, Лілія Гриневич схвально відгукнулася про впровадження новітніх освітніх проектів у нашому місті. Тож маємо відтепер бути готовими до прийому гостей, адже досвід кропивницьких шкіл з організації вивчення дисципліни «Захист Вітчизни» є цікавим, актуальним для інших регіонів країни. Але приміряти лаври зарано, тому що до ідеальних стандартів у кожному освітньому закладі нам іще дуже багато працювати.

Міський голова звернув увагу управління освіти міської ради на стан обладнання харчоблоків у закладах освіти. Це питання порушили депутати міської ради на останній сесії. На їхню думку, існуюче обладнання не дозволяє приготувати якісне харчування для дітей.

Андрій Райкович доручив терміново провести інвентаризацію всього кухонного начиння в школах і дитячих садочках та підготувати пропозиції.

- Ми вже два роки поступово і наполегливо ремонтуємо в дошкільних дитячих закладах і у школах харчоблоки, оновлюємо посуд, обладнання, - наголосив очільник міста. - Якщо дійсно десь зовсім критичний стан, зверніть увагу і визначтесь із заміною обладнання. Але це не повинно бути суцільним виправдовуючим фактором несмачних сніданків чи обідів.

Усі новини