Стан пожежної безпеки у закладах з надання соціальних послуг Кропивницького – під жорстким контролем міської влади

Четвер, 4 лютого 2021 14:46

У Кропивницькому продовжуються інспекційні перевірки  закладів  з  надання   соціальних  послуг  комунального та недержавного сектору з тимчасовим або постійним проживанням громадян та дитячих будинках сімейного типу.

- Такі перевірки  здійснюються із 29 січня на виконання доручення міського голови Андрія Райковича  з метою  вивчення дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, - відзначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко.

Сьогодні, 04 лютого, комісія у складі представників управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, управління з питань захисту прав дітей  Кропивницької міської ради Управлінням, спільно з  інспектором державного нагляду у сфері пожежної безпеки територіального підрозділу ДСНС перевірила дотримання  таких вимог в Комунальному закладі «Дитячий будинок «Наш Дім» Кропивницької міської ради» та  в двох дитячих будинках сімейного типу на території селища Нового.

Під час перевірки робочою групою проводилася і роз’яснювальна робота з працівниками комунального закладу, батьками-вихованцями та дітьми дитячих будинків сімейного типу щодо належного дотримання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, з врученням їм розробленої відповідної інструкції, пам’яток та буклетів.

Від початку діяльності робочої групи вже перевірено:

  • Комунальний заклад «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Фортечної районної у місті Кропивницькому раді» ;
  • Кропивницький міський соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • Центр обліку та тимчасового перебування бездомних осіб;
  • Територіальні центри соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Подільського та Фортечного районів  міста  Кропивницького.

Крім того, у відповідності до доручення Прем’єр-міністра України представниками територіальних підрозділів УДСНС та ГУНП в Кіровоградській області розгорнуто позапланові перевірки з державного нагляду за додержанням вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, законодавчої діяльності в системі надання соціальних послуг з тимчасового або постійного проживання громадян, а також відповідної реєстрацій таких закладів. Такі перевірки  триватимуть  до кінця квітня поточного року.

Усі новини