Спортивна слава: у Кропивницькому вручили відзнаки з нагоди Дня фізичної культури і спорту

П'ятниця, 13 вересня 2024 16:09

У Кропивницькому відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту, який відзначатиметься в суботу, 14 вересня.

Видатних спортсменів, олімпійців, паралімпійців і тренерів, які виховали успішних атлетів привітали начальник обласної військової адміністрації Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд, заступники міського голови Олександр Мосін і Сергій Колодяжний.

Кропивницьких спортсменів знають і поважають в усьому світі, цьогоріч вони гідно представили рідне місто і нашу державу на Олімпійських та Паралімпійських іграх. Сьогодні Україна б’ється за свою свободу і незалежність. Наші спортсмени та тренери також  захищають рідну землю від лютого ворога, багато хто з них уже повернувся на щиті. Тож усі присутні вшанували пам’ять загиблих спортсменів-захисників хвилиною мовчання.

- Щира подяка вам за те, що на всіх аренах ви показуєте, що Україна — держава вільна і незалежна держава, що наша нація сильна, тому ми переможемо у цій війні. Наші спортсмени гідно представляють область на Олімпійських і Паралімпійських іграх, на різних міжнародних і всеукраїнських змаганнях і турнірах. Ми це цінуємо і поважаємо і робитимемо ще більше для того, щоб спортивні бази були такими, які б давали можливість виховувати титулованих спортсменів і майстрів спорту, - відзначив Андрій Райкович. - Ви на всіх аренах захищаєте честь України і ми пишаємося тим, що гімн нашої держави звучить і майорить наш прапор на різних міжнародних аренах.

Привітав спортсменів і тренерів з Днем фізкультури і спорту заступник міського голови Олександр Мосін.

- Ми пишаємося нашими спортсменами і тренерами, які взяли в руки зброю для захисту рідної землі, фінансово допомагають нашим Збройним Силам. У цей нелегкий час ми відчуваємо гордість за кропивницьких спортсменів, які прославляють рідне місто і країну  на спортивних аренах України і світу. Цей день ми втретє відзначаємо в умовах повномасштабної війни російських агресорів проти нашої держави, героїчної боротьби Українського народу за свою незалежність, демократію і свободу. Атлети Кропивницького є локомотивом, який веде до успіху спортивну спільноту Кіровоградщини як на спортивних аренах, так і на полі бою. Разом — від перемог до великої Перемоги! - наголосив Олександр Мосін.

Подякував за титанічний труд спортсменам і заступник міського голови Сергій Колодяжний і побажав їм нових вершин та перемог, якими пишається громада.

Кращим спортсменам області та тренерам вручили відзнаки обласної військової адміністрації, обласної ради, Міністерства молоді і спорту України та міської ради.

Усі новини