Соціальний захист – пріоритетний напрямок діяльності міської влади у Кропивницькому

Вівторок, 4 грудня 2018 19:28

Частка соціальної допомоги мешканцям Кропивницького у бюджеті міста збільшується із року в рік: таке рішення підтримують і депутати міської ради, і члени виконавчого комітету. На цьому наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час свого щорічного звіту сьогодні, 04 грудня.

За його словами, цьогоріч, навіть за умови певної напруги з надходженнями до міського бюджету, рішення підтримувати належний рівень соціальних допомог у Кропивницькому було одностайним. Для порівняння: в 2015-му році на соціальний захист громадян було спрямовано 11 мільйонів гривень, в 2017 - 63 мільйони, а цього року - вже  72 мільйони гривень.

Моя максимальна увага і увага виконавчих органів міської ради була спрямована на програми  соціальної підтримки учасників АТО, – відзначив міський голова. – Загальний кошторис  Комплексної програми складає майже 12,5 мільйонів гривень. Це помітно більше від показників минулого року. Я не буду детально інформувати по кожній позиції, але більше 800 бійців отримали матеріальну допомогу, 57 сімей загиблих, військовополонених в зоні нашої постійної уваги. Жодного свята, жодних урочистостей без них ми не проводимо. Ви знаєте, що я розпорядився на прохання родин загиблих провести опоряджувальні роботи на території меморіалу героїв АТО. В наступному сезоні ми це виконаємо.

Допомога міста учасникам АТО має кілька суттєвих напрямків: медичні послуги, харчування і оздоровлення дітей. Дві тисячі дітей в школах, дитсадках, ПТУ харчуються безкоштовно, на це йде майже 5,5 мільйонів гривень. У Кропивницькому також підтримали ініціативу громадських активістів і передбачили три ставки психологів, які тепер працюють з тими, хто пройшов війну, на базі обласного госпіталю ветеранів війни.

Долучилася міська рада і до проекту волонтерської організація “Серця матерів” - організації центру соціалізації ветеранів АТО “Смайл”.

- Ми віддали в оренду волонтерам старе приміщення школи № 29, виділили  200 тисяч гривень на ремонт даху приміщення, - звернув увагу Андрій Райкович. -   Цей проект потребує всебічної допомоги небайдужих людей. Ми свого плеча не забираємо. Але я звертаюсь до громадських активістів, до бізнесу, до волонтерів - долучайтеся до цієї благородної справи.

 Особливий вектор уваги міської влади Кропивницького належить  3-му полку спеціального призначення. Місто налагодило тісні робочі контакти з командирами військових частин. АТОвцям надано більше 1000 дозволів на розроблення проектів землеустрою, а понад 800 земельних ділянок вже передані у їхню власність.

Усі новини