Шлях додому від Української мережі за права дитини

П'ятниця, 31 травня 2024 16:15

Громадська спілка “Українська мережа за права дітей” запрошує долучитися до інформаційної кампанії “Дитину повернути додому не страшно” в межах проєкту “Шлях додому”.

У травні 2024 року добіг кінця перший етап надважливого проекту для захисту прав дітей та підлітків «ШЛЯХ ДОДОМУ».

Це проект, спрямований на пошук і повернення дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні уряду України території, а також на возз’єднання сімей, діти з яких опинилися в окупації без батьків. Проект реалізує Українська мережа за права дитини в партнерстві з Міжнародною гуманітарною організацією Save the Children in Ukraine. Також партнерами є: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офіс Омбудсмана України, Благодійний фонд EDUKIDS, Медійна ініціатива за права людини .

Впродовж проектного року Українська мережа за права дитини за підтримки Save the Children in Ukraine повернула 100 дітей було з російської депортації або вивезено з тимчасово окупованих територій України (ТОТ) і возз’єднано з батьками.

За кожною цифрою – доля конкретної дитини та її родини, і весь шлях, який наші фахівці проходять із дітьми і дорослими. Цей важливий досвід і надбання команда УМПД врахує в майбутніх поверненнях.

В межах комунікаційної кампанії «Дитину повернути додому не страшно» УМПД залучає обласні військові адміністрації до інформування мешканців своїх громад: що робити людям, чиїх дітей викрали росіяни, для їх повернення додому.

Впродовж проектного року громадяни України в телемарафоні «Єдині новини» та інших телеканалів могли бачити вироблений спеціалістами УМПД з партнерами соціальний ролик, аби якомога більше людей дізналися про можливість повернення своїх дітей додому ( http://surl.li/tnlnd  ).

Проєкт має на меті розшукати і повернути додому якнайбільше українських дітей, переміщених в рф або на непідконтрольні Україні території, а також вивезти на територію вільної України дітей, які опинилися в окупації без батьків; створити ефективний та безпечний алгоритм повернення дітей; підготувати батьків, відповідальних дорослих до возз’єднання з дітьми.

Шлях додому для кожної дитини (youtube.com)  

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57