Схему теплопостачання Кропивницького затвердив Мінрегіон України

Четвер, 30 травня 2024 17:24

На засіданні профільної комісії Міністерства розвитку громад та територій України 28 травня затвердили схему теплопостачання міста Кропивницького. Про це повідомив директор комунального підприємства “Теплоенергетик” Олександр Чельник.

- Профільна комісія при Мінрегіоні заслухала і погодила представлену розробником схему теплопостачання Кропивницького, - повідомив Олександр Чельник. - Далі Міністерство розвитку громад та територій України затвердить цю схему і направить замовнику, а це Кропивницька міська рада, для її реалізації.

За словами керівника підприємства, нова схема теплопостачання надає можливість розробляти проєкти реконструкції і будівництва котелень, виготовляти проєктоно-кошторисну документацію і залучати додаткові фінансові ресурси, грантові кошти для її реалізації.

- Погоджена профільною комісією схема теплопостачання міста відкриває можливості для залучення фінансових ресурсів для капітальних ремонтів і будівництва нових котелень, для реалізації великих проєктів і залучення фахових організацій, - додав Олександр Чельник.

Нагадаємо, проєкт реконструкції системи теплопостачання розробляли фахівці ТОВ «Енергопром-Інжиніринг». Він передбачає виведення з експлуатації найпотужнішої в обласному центрі Південно-Західної котельні, натомість облаштування в мікрорайонах десяти модульних котелень. Теплові мережі також мають бути оптимізовані під необхідні розраховані менші за діаметром трубопроводи. Гібридні системи теплопостачання багатоповерхівок теж повинні бути ліквідовані – там де з централізованим теплопостачанням залишилася невелика кількість квартир, їх необхідно перевести на автономні системи. Значна увага приділяється запровадженню автоматичних систем управління котельнями малої потужності і використанню системи екологічного менеджменту.

Як повідомив керівник комунального підприємства “Теплоенергетик”, реалізація схеми теплопостачання міста Кропивницького розрахована на кілька років.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57