Сергій Коваленко: під час погіршення погодних умов у Кропивницькому до пукнтів обігріву звернулися 37 мешканців міста

Середа, 11 січня 2017 00:00

Впродовж всіх днів негоди керівники виконавчих органів та керівний склад міської ради працювали в цілодобовому режимі поряд з працівниками комунальних служб міста, а роботи з подолання наслідків снігової навали координувала міська комісія з питань ТЕБ та НС на чолі із заступником міського голови Олександром Мосіним.

Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко під час апаратної наради сьогодні, 11 січня.

- Для участі в ліквідації наслідків негоди оперативний штаб надіслав звернення до 69 промислових підприємств міста щодо забезпечення своєчасного очищення прилеглої території та вуличної мережі від снігу та його вивезення до визначених місць складування, - відзначив начальник управління.

За інформацією Сергія Коваленка, для розчищення доріг обласного центру були задіяні також сили та засоби спеціалізованої оперативно – рятувальної служби цивільного захисту міста. Їхньою технікоюбули розчищені 18 вулиць мікрорайону Новомиколаївка, вулицю Ялтинську та територію обласного онкологічного диспансера, вуицю. Салганні піски та територію СМСЧ-19, вулиці Єгорова, Волкова, Козакова, Виставкову, провулок Первомайський, Бобринецький шлях та Олександрійське шосе.

Начальник управління також підкреслив, що транспортна інфраструктура міста, системи тепло-, водопостачання, зв’язку, медичні установи та об’єкти соціальної інфраструктури міста працювали в штатному режимі.

При цьому, у звичайному, штатному режимі роботи було ліквідовано 113 локальних аварійних подій, з яких:

- по водопостачанню – 11;

- по водовідведенню – 34;

- опаленню – 24;

- електропостачанню – 44

У той же час, звернув увагу Сергій Коваленко, цими днями була активізована робота із захисту населення від переохолодження, приділялася особлива увага людям, які опинилися у скрутних життєвих обставинах, без даху над головою. Постійно контролювалася діяльність стаціонарних пунктів обігріву, які працюють на базі закладів охорони здоров'я та житлово-експлуатаційних організацій міста.

Із 5 січня у Кропивницькому був розгорнутий мобільний наметовий пункт обігріву по вулиці Волкова, в районі овочевого ринку.

За час негоди пунктами обігріву в обласному центрі скористалися 37 мешканців міста, чотирьом з них було надано медичну допомогу. Соціальний патруль у ці дні провів 15 рейдів, надав необхідну допомогу 42 особам, п’ятеро людей були добравлені в заклади охорони здоров’я.

Усі новини