Секретами реєстрації власної торговельної марки ділилися у Кропивницькому ЦПП

Вівторок, 14 травня 2024 20:28

Департамент з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради сумісно з Центром підтримки підприємництва організували бізнес-зустріч «Реєстрація торговельної марки» для суб’єктів малого і середнього підприємництва Кропивницької громади.

Своїми секретами із кропивницькими підприємцями поділилися запрошені експерти зі столиці: Назар Костенко та Богдан Кузьмович - співзасновники юридичної компанії «RED lawyers». Спікери детально розповіли про всі нюанси реєстрації торговельної марки.

Торговельна марка – нематеріальний актив бізнесу, який підвищує його вартість і є частиною його сабстенсу. Вона може бути словесною, графічною, комбінованою - логотип, і навіть звуковою.

Стандартна процедура реєстрації торговельної марки займає близько 18 місяців. Тому найкраща стратегія – реєстрація торговельної марки до виходу компанії або продукту на ринок. Право власності на ТМ засвідчується Свідоцтвом України, виданого відповідно до ЗУ «Про охорону права на знаки для товарів і послуг».

Вартість реєстрації залежить передусім від кількості класів МКТП, кількості власників та кольору. Порада від експертів: не реєструвати ТМ в кольорі, адже чорно-білі забарвлення дають можливість використовувати будь-який колір і змінювати його.

Торгівельна марка дає низку ПЕРЕВАГ для бізнесу:

  • конкуренти не скопіюють ваш продукт. Можна навіть моніторити подання схожих до ступеня змішування ТМ і надсилати заперечення до реєстрації;

  • можливість розмістити свої товари на онлайн платформах;

  • створення та продаж франшизи;

  • здавання ТМ в оренду, продаж права на її використання та отримання прибутку;

  • внесення ТМ у митний реєстр та контроль несанкціонованого ввезення товарів з нанесеною на них ТМ;

  • підвищення цінності бренду та підсилення довіри клієнтів та партнерів до товару/послуги;

  • вихід за кордон – необхідна міжнародна ТМ на базі національної заявки із зазначенням країн, де буде поширюватися її охорона.

Після отримання Свідоцтва термін охорони становить 10 років від дати подання заявки, а далі можна продовжувати дію свідоцтва на наступні 10 років, і далі.

Тож, працюємо, вирізняємось поміж інших, покращуємо сервіс та розвиваймо український бізнес!

 

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17