Розвиток транспортної інфраструктури Кропивницького: прозорість і комплексний підхід

Понеділок, 16 серпня 2021 17:03

Засідання круглого столу «Формування місцевої політики в транспортній галузі» відбулося сьогодні, 16 серпня, у Кропивницькій міській раді.

Участь в обговоренні взаємодії органів місцевої влади з громадськістю щодо організації пасажирських перевезень взяли начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Віктор Житник, керівниця ГО «Територія успіху» Інга Дуднік, регіональний координатор взаємодії з громадськістю уповноваженого ВРУ з прав людини Віктор Жученя, головний спеціаліст відділу регіонального представництва секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини Ольга Григоренко, представники міського депутатського корпусу та громадськості.

- Розвиток територій неможливий без участі членів територіальної громади у прийнятті важливих рішень. Громадській організації, яку я представляю, не байдуже, що і як відбувається в нашому місті. Зокрема, питання пасажирських перевезень, - зазначила Інга Дуднік.

- Цьогоріч, 21 травня, відбулися громадські слухання з приводу запровадження плану сталої міської мобільності - важливого кроку в напрямку розвитку транспортної галузі Кропивницького. Разом з тим, розпочалася розробка проєкту стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади на 2022-2030 роки та плану заходів з її реалізації на 2022-2024 роки. Одним із аспектів стратегії є послідовний розвиток транспортної інфраструктури, - відзначив у своєму слові Віктор Житник. - Ми будемо діяти комплексно. Дане питання має бути спочатку опрацьоване профільною комісією міської ради та робочою групою, створеною в рамках стратегії “Кропивницький-2030”.

Посадовець також підкреслив, що діяльність міської влади як і діяльність комунального підприємства “Електротранс” є абсолютно публічною і прозорою. Кропивницький нині - серед лідерів міст за рівнем підтримки комунального транспорту. 

Під час засідання круглого столу також обговорили питання тарифів, пасажирських перевезень у вихідні, транспортної інфраструктури, пільгових перевезень, результати обстеження пасажиропотоків тощо. 

Усі новини