Розвиток міського комунального транспорту – пріоритет у діяльності міської влади Кропивницького

Четвер, 28 січня 2021 17:23

Сьогодні, 28 січня, у Кропивницькій міській раді відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства та транспорту.

У роботі комісії взяли участь секретар міської ради Олег Колюка, керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва, заступник міського голови Олександр Вергун та керівники профільних виконавчих органів міської ради.

Начальник управління розвитку транспорту та зв’язку Віктор Житник  презентував представникам депутатського корпусу програму розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку у місті Кропивницькому на 2021-2023 роки.

У галузі пасажирських перевезень головним завданням для міської влади поставлена оптимізація існуючої транспортної мережі, пріоритетність розвитку міського електротранспорту і приведення обсягів роботи пасажирського автомобільного транспорту у відповідність до потреб населення.

За результатами проведених конкурсів з перевезення пасажирів, міські автобусні маршрути загального користування обслуговують комунальне підприємство «Електротранс»  та вісім приватних підприємств-перевізників.

- Майже всі ці підприємства мають власну виробничу базу, яка дозволяє здійснювати необхідний комплекс техніко-технологічних послуг щодо зберігання, технічного контролю, технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, медичного обстеження водіїв, наявності служби безпеки дорожнього руху, яка відповідає нормативним вимогам та законодавчим актам,- проінформував Віктор Житник.

Відповідно до затвердженої мережі автобусних маршрутів у місті обліковується 49 маршрутів загального користування, 30 з яких працюють у режимі маршрутного таксі та 19 - у  звичайному  режимі руху.

Мережа електротранспорту у 2021 році представлена 9 тролейбусними маршрутами, що  обслуговується щоденно 37 одиницями тролейбусів. Начальник управління звернув увагу, що до 2018 року працювало лише 4 тролейбусні маршрути, на яких працювали 22 одиниці транспортних засобів.

За інформацією Віктора Житника, на балансі комунального підприємства «Електротранс» знаходиться 63 транспортні засоби великої та середньої пасажиромісткості для перевезення пасажирів.

- Міська влада регулярно контролює санітарний та естетичний стан маршрутних транспортних засобів. Відповідальність за технічний стан автомобіля несе керівник підприємства-перевізника. Контроль та нагляд у сфері пасажирських перевезень здійснює патрульна поліція, також залучаємо до перевірки представників Держпродспоживслужби, - зазначив Олександр Вергун.

Члени комісії погодили галузеву програму управління розвитку транспорту та зв'язку, а також програму головного управління житлово-комунального господарства.

Цього дня комісія також розглянула та погодила проєкт рішення “Про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності Кропивницької територіальної громади об’єктів житлово-комунального господарства, житлового фонду та основних засобів, які перебувають у комунальній власності територіальної громади смт Нового” у зв'язку з тим, що із січня 2021 року селище Нове обслуговується як один з мікрорайонів міста Кропивницького.

Усі новини