Розвиток інфраструктури та фінансування закладів освіти: працюють постійні комісії Кропивницької міської ради

Середа, 23 жовтня 2024 17:17

Сьогодні, 23 жовтня, у міській раді Кропивницького відбулося засідання двох постійних комісій: з питань житлово-комунального господарства та транспорту, під головуванням Василя Рубана і з питань бюджету та податкової політики, яку очолює Дмитро Бірець. У роботі комісій взяли участь секретар міської ради Олег Колюка та заступник міського голови Олександр Вергун.

Депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства та транспорту погодила проєкт рішення щодо перейменування вулиці Олексія Єгорова на честь кропивничанина, Героя України Ігоря Замоцького.

На засіданні також обговорювали питання облаштування кільця або встановлення світлофору на розі вулиць Садової та Яновського, ініційоване депутатом Олександром Шамардіним.

Крім того, комісія розглянула проєкти нових редакцій статутів кількох комунальних підприємств, зокрема КП "Житлово-експлуатаційна організація №4", "Благоустрій", "Міськсвітло" та "Універсал 2005". Також обговорювалось питання ліквідації КП "Трест зеленого господарства".

Обидві комісії розглянули внесення змін до Комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху на 2021-2025 роки.

Комісія з питань бюджету та податкової політики опрацювала також питання розподілу субвенцій з державного бюджету на ремонт харчоблоків у закладах освіти міста. До чотирьох відібраних влітку проєктів додалися іще два — Академічна та Інноваційна гімназії. До співфінансування ремонтних робіт долучається і міська рада.

Усі питання, винесені на порядок денний, були ретельно розглянуті, що сприятиме прийняттю важливих для громади рішень міської ради з розвитку інфраструктури міста та покращенню умов життя його мешканців.

Усі новини