Розпочала роботу шістнадцята сесія міської ради Кропивницького

Вівторок, 27 серпня 2019 17:21

Сьогодні, 27 серпня, розпочала свою роботу шістнадцята сесія міської ради Кропивницького.

Перед початком засідання депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять земляка – загиблого на сході України Героя Павла Тихонова.

У міжсесійний період зазнала змін фракційна структура міськради. За інформацією міського голови Андрія Райковича, про свій саморозпуск заявила фракція «Опозиційний блок». Розпущеною виявилася і фракція БПП «Солідарність», оскільки така партія вже зліквідована. Натомість у міській раді депутати Юрій Деркаченко, Ігор Голофаєв, Ігор Захаров організувалися у фракцію «Європейська солідарність».

До перерви депутати встигли скласти порядок денний сесії і розглянути депутатські запити.

Зокрема, Анна Ніжнікова оприлюднила ініціативу щодо відновлення у школах Кропивницького з поглибленим вивченням іноземної мови поділу на три підгрупи. Міська рада підтримала такий запит, як і запит Лілії Матяшової стосовно пошуку можливості підвищення матеріального винагородження за працю пе6дагогів позашкільної освіти.

Управління освіти проаналізує ситуацію і підготує пропозиції. Наріжним каменем питання поділу класів на групи є брак коштів державної освітньої субвенції, відзначила начальник управління Лариса Костенко.

- У 2019 році на фінансування захищених статей нам бракувало 30 мільйонів гривень державної субвенції, - відзначила посадовець. – У той же час, питання поділу класів на групи з української мови коштуватиме і утворення трьох груп з іноземної мови коштуватиме бюджету ще близько п’яти мільйонів гривень.

Міська рада Кропивницького проголосувала і за пропозиції депутатів Олександра Цертія та Ігоря Волкова щодо детальнішого опрацювання проектів рішень, пов’язаних з виділенням земельних ділянок для будівництва гаражів. Тому  питання надання дозволів на виготовлення технічної документації ділянок під майбутні гаражі виключений з порядку денного сесії.

А Вадим Дрига запропонував перетворити недіючі кладовища мікрорайонів Никанорівки і Масляниківки на міські зелені масиви. За словами депутата, на цих територіях, поховання припинилися ще у 50 – 60-их роках, а їх озеленення сприятиме зниженню  рівня криміногенності покращенню екологічної ситуації в обласному центрі.

Депутатський корпус підтримав колегу, тож спочатку будуть встановлені межі недіючих кладовищ, а рішення про їхню ліквідацію прийматиме виконавчий комітет міської ради.

Усі новини