Розмітку доріг у Кропивницькому виконуватимуть сучасною технікою за сучасними технологіями

Понеділок, 15 квітня 2019 13:47

Дорожню розмітку у Кропивницькому здійснюватимуть за допомогою власного сучасного високотехнологічного обладнання. На початку травня у Кропивницькому почне працювати нова розміточна машина. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Вергун під час апаратної наради сьогодні, 15 квітня.

Тож до приїзду спеціальної техніки міський голова Андрій Райкович поставив чітке завдання перед комунальниками активізувати ремонти доріг в обласному центрі. Погода поступово стабілізується, тепла стає більше, тому ремонти і нові будівництва об’єктів у місті мають пожвавішати. Крім того, свою роботу, на думку міського голови, комунальники мають активніше висвітлювати в засобах масової інформації, аби кропивничани могли прослідкувати, що реально відбувається в цій сфері.

- Громада повинна бачити, що ми робимо і які технології застосовуємо, - відзначив Андрій Райкович. – Я підтримую ідею робити вулицю «під ключ», але при цьому маємо все сім разів відміряти, щоб не вийшло, як з дорожнім покриттям по вулиці Чорновола. Тому аналіз об’єктів поточного і капітального ремонту має бути надзвичайно ретельним. А ямковий ремонт доріг ми виконуємо щоденно і, я наголошую на тому, ефективно та із застосуванням сучасної техніки і технологій.

Очільник міста також звернув увагу на початок відновлення газонних частин доріг у Кропивницькому.

- Роботи з рекультивації газонів ведуться вже по вулиці Короленка, - повідомив Андрій Райкович. - Але біда в тому, що у нас стало нормою зупинити маршрутки будь-де, вийти і рушити газонами по квітам, витоптуючи все, що там росте. Тому я пропоную покликати перевізників, провести нараду, і разом визначити місця для зупинки транспорту по Короленка, щоб це не було на кожному кроці.

Міський голова також поставив завдання перед спеціалізованою інспекцією Кропивницького посилити роботу з виявлення паліїв сміття та листя у приватному секторі. Адже бувають вечори, коли Кущівку, Соколівський напрямок, Завадівку затягує димом і на городах палають справжні вогнища. Це завдає великої шкоди атмосфері та людям, що страждають від легеневих хвороб, тому на порушників правил благоустрою варто накладати адміністративні стягнення.

Усі новини