Ремонти житлових будинків ОСББ у Кропивницькому стали доступнішими для мешканців завдяки міській програмі спільного фінансування робіт

Вівторок, 5 червня 2018 18:44

Мешканці  багатоповерхівок  у Кропивницькому, що перебувають в управлінні ОСББ з кожним роком все активніше виявляють бажання брати участь у співфінансуванні ремонтів своїх будинків. Люди усвідомлюють, що їх будинки є їхньою спільною власністю, адже більшість квартир у висотках приватизовані.

І все більше жителів хочуть скористатись можливістю відремонтувати за міською Програмою спільного фінансування робіт зношені внутрішньо-будинкові інженерні мережі (водопостачання, теплопостачання, електропостачання), покрівлі, ліфтове обладнання та обладнання електрощитових.

Якраз метою такої Програми і є проведення капітальних ремонтів, технічного переоснащення житлових будинків міста, де створені  ОСББ  шляхом спільного фінансування, із залученням коштів міського бюджету та співвласників цих будинків, що буде реальним стимулом господарського ставлення жителів до збереження спільного майна, покращення житлового фонду міста.

Сьогодні 05 червня міська рада Кропивницького пішла на зустріч колективному зверненню голів ОСББ обласного центру і внесла зміни до Програми спільного фінансування та підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних  будинків  у  місті  Кропивницькому  на   2018-2021   роки. Відповідно до прийнятого рішення, міська влада взяла на себе більшу частку фінансових зобов’язань при реалізації проектів на житлових будинках ОСББ.

- Раніше за проектами, ініційованими об’єднаннями співвласників, на їх реалізацію з міського бюджету виділялося 80% необхідних коштів, а 20% сплачували мешканці будинку, - відзначив начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко. – Після внесення змін до Програми, місто бере на себе 90% фінансових зобов’язань. Правило 80% на 20% зберігається лише для тих ОСББ, хто вирішить вдруге скористатися Програмою, але не раніше, ніж через 5 років.

Усі новини