Профільна депутатська комісія Кропивницької міської ради погодила проєкт бюджету громади на 2023 рік

Понеділок, 12 грудня 2022 16:33

Сьогодні, 12 грудня, під головуванням депутата Кропивницької міської ради Дмитра Бірця відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету та податкової політики. Участь у засіданні комісії взяли секретар міської ради Олег Колюка та заступники міського голови Сергій Колодяжний та Олександр Вергун.

Члени комісії погодили проєкт рішення щодо внесення змін до поточного міського бюджету, зокрема зміни стосуються освітньої субвенції із залученням дотації із державного бюджету на енергоносії за серпень, що використовувалися у навчальних закладах під час проживання там внутрішньо переміщених осіб. Йшлося також про відшкодування різниці в тарифах, це понад 295 млн грн передбачених в держбюджеті. Як наголосила начальниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова — усі суми на регіональному рівні погоджені, але відповідні рішення прийматимуться на державному рівні. Також опрацювали перерозподіл коштів серед окремих виконавчих органів міської ради. 

Від бюджету поточного — до бюджету на наступний рік, що стало ключовим питанням сьогоднішнього засідання комісії.

Детальну інформацію про проєкт бюджету на наступний рік начальниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова.

- Доходи міського бюджету на 2023 рік визначені у сумі 2,855 мільярда гривень, у тому числі доходи загального фонду – 2,731 мільярда гривень та доходи спеціального фонду – 123, 199 мільйона гривень, - повідомила посадовиця.

Видатки обраховуються у сумі 2,497 мільярда гривень. Найбільший відсоток за освітньою галуззю, далі — житлово-комунальне господарство, транспорт і зв'язок, капітальне будівництво, і соціальний блок: соціальний захист населення, охорона здоров'я та культура.

Усі новини