Присвятив своє життя захисту Вітчизни: у Кропивницькому попрощалися з Героєм-земляком

Вівторок, 10 вересня 2024 16:09

Сьогодні, 10 вересня, у Кропивницькому попрощалися із Героєм – земляком Віктором Горщаком, який обороняв Україну від російських окупантів. На Алею почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища прийшли рідні, друзі, бойові побратими  відважного Воїна, щоб провести його в останню земну путь.

Віктор Горщак народився 25 травня 1984 року в Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі № 6, нині Ліцей «Максимум та № 1. Закінчив професійно-технічне училище № 18, тепер - Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі. По закінченню навчального закладу працював на заводі дозуючих автоматів.

У 2004 році був призваний на військову строкову службу. Після демобілізації працював будівельником.

Віктор Горщак мав золоті руки, тому ніколи не сидів без роботи. Завжди усіх підтримував та допомагав у всьому. Але все змінила війна…

Із початком повномасштабного вторгнення росії на територію України Віктор Горщак, як справжній патріот своєї Батьківщини, не зміг залишитись вдома. Не вагаючись пішов до військкомату, та вже 06 березня 2022 року добровольцем став на захист країни.

Служив на посаді старшого розвідника – снайпера 2-го розвідувального відділення розвідувальної роти військової частини А4935. Був відзначений командуванням частини відомчими нагородами.

03 серпня 2024 року під Торецьком Донецької області, виконуючи завдання необхідні для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України солдат Віктор Горщак отримав вогнепальне осколкове поранення.

Місяць лікарі намагалися врятувати воїну життя… 03 вересня 2024 року серце Героя зупинилось.

В одну мить не стало сина у матері, не стало чоловіка, не стало частини серця у кожного члена родини.

Віктор Горщак був добрим і світлим душею, позитивною, усміхненою, життєрадісною, енергійною, чесною та відвертою людиною, щирим надійним другом та бойовим побратимом, який був готовий у будь-який час прийти на допомогу

Схилимо голови і вшануймо пам'ять нашого Героя-захисника хвилиною мовчання. Слава йому! Вічна і світла пам'ять!

Фото: Суспільне Кропивницький

Усі новини