Повернулися додому “На щиті”: у Кропивницькому попрощалися із загиблими Героями-захисниками

Четвер, 4 липня 2024 16:43

Кропивницький сьогодні знову у жалобі. На Далекосхідному кладовищі містяни провели в останню путь Героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність рідної землі — солдатів Олександра Ткаченка і Сергія Тацея.

Олександр Ткаченко народився 07 червня 1969 року у Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №25. Закінчив професійно-технічне училище, де здобув спеціальність «електромонтажник».

Пройшов військову строкову службу в прикордонних військах, у званні сержанта. Служив на кордонах Ірану, Туреччини, Грузії. Брав участь в ліквідації наслідків землетрусу в Нахічевані. Після служби працював на Авіаремонтному заводі у Кропивницькому, далі - за кордоном будівником, був майстром своєї справи. Після повернення в Україну продовжив трудовий шлях у Льотній академії Національного авіаційного університету.

07 квітня 2023 року Олександр Ткаченко за мобілізацією приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист країни, своєї сім`ї. Служив на посаді стрільця-снайпера.

Життя воїна, солдата Олександра Ткаченка обірвалось 25 квітня 2023 року, в районі населеного пункту Богданівка Бахмутського району Донецької області під час виконання завдань необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Офіційно вважався зниклим безвісти.

У серцях рідних, близьких та друзів захисника гіркий смуток та велика порожнеча. Вони завжди пам’ятатимуть Олександра Ткаченка як добру, щиру, чуйну людину з великим серцем. У воїна залишились мама, донька, сестра та дружина.

Сергій Тацей народився 13 липня 1979 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі № 21 «Козацька гімназія». Із дитинства займався спортом: футболом, карате. Захоплювався авіамоделюванням.

Закінчив професійне училище за спеціальністю зварювальник. Працював 15 років на підприємстві «Гідросила». Мав золоті руки, міг все полагодити. Відбудував для своєї сімʼї дім.

У лютому 2023 року за мобілізацією приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист батьківщини. Служив старшим вогнеметником, вогнеметного відділення взводу радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

Солдат Сергій Тацей загинув 23 лютого 2024 року в районі населеного пункту Ласточкине Покровського району Донецької області, зупиняючи російських агресорів. Офіційно вважався зниклим безвісти.

Сергій Тацей був доброзичливим та життєрадісним, турботливим, люблячим сином та батьком, щирим, надійним другом, завжди готовим прийти на допомогу.

Без рідної людини залишились мама та донька захисника.

Нехай у наших серцях палає свічка пам’яті, а розмірений бій метронома відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю.

Схилимо голови і вшануймо пам'ять наших героїв-захисників хвилиною мовчання. Слава їм! Вічна і світла пам'ять!

Панахиду за загиблим українськими воїном відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної Церкви України Марк.

Використані фото: Суспільне Кропивницький

Усі новини