Постійна депутатська комісія з питань промисловості активно працювала на розвитком громадського транспорту у Кропивницькому

Четвер, 7 червня 2018 09:32

Постійна комісія з питань  промисловості, транспорту, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів, в межах своїх повноважень, у 2017 році провела 9 засідань на яких розглянуто 36 питань. Про це повідомив голова комісії депутат Михайло Бєжан під час свого звіту, на сесійному засідання 06 червня.

За інформацією Михайла Бєжана, у 2017 році депутатською комісією розглядалися 6 питання щодо розвитку транспорту.  

Члени комісії  взяли активну участь в обговоренні Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку на 2017 рік, одним із важливих та головних пунктів було придбання у комунальну власність міста 20 нових автобусів.

На балансі комунального підприємства, зокрема рухомого складу, враховуючи виконання Програми розвитку міського пасажирського транспорту на 2017 рік знаходиться 52 транспортних засобів для перевезення пасажирів:

31 ТРОЛЕЙБУС

  • 20 одиниць марки «ДНІПРО» - 2016 року випуску;
  • 5 одиниць марки «ЮМЗ» - 2004 року випуску;
  • 1 одиниця марки «ЮМЗ» - 1994 року випуску;
  • 5 одиниць марки «ЗіУ» - 1994 року випуску.

 

21 АВТОБУС

  • 20 одиниць марки «МАЗ» - 2017 року випуску;
  • 1 одиниця марки «ЛАЗ» - 1995 року випуску.

Членами депутатської комісії, враховуючи роботу на округах, надавалися пропозиції щодо розподілу закуплених автобусів на міські автобусні маршрути, а саме:

  • № 103 «вул. Генерала Кульчицького – вул. Кільцева» 2 одиниці;
  • № 104-а «площа Богдана Хмельницького – Критий ринок (ч/з Телецентр)» 2 одиниці;
  • № 116 «Никанорівка – сел. Молодіжне» 2 одиниці;
  • № 118 «Велика Балка – Центральний ринок» 2 одиниці;
  • № 123 «ТЕЦ – Завадівка» 2 одиниці;
  • № 111-б «Стара Балашівка – Райцентр – Стара Балашівка» 3 одиниці;
  • № 274 «площа Богдана Хмельницького – сел. Нове» 5 одиниць.

Дані маршрути сполучають мікрорайони Никонорівка, Велика Балка, Стара і Нова Балашівка, Завадівка, Кущівка, Катранівка, Новоолексіївка, район Телецентру, сел. Нове з центральною частиною міста та з міськими соціальними закладами такими як, охорони здоров’я, освіти, торгівлі та іншими.

Мережа електротранспорту представлена 4 тролейбусними маршрутами та обслуговується щоденно 22 одиницями тролейбусів (до 2017 року працювало 3 тролейбусні маршрути та обслуговувалися 18 одиницями тролейбусів).

Крім того, з вересня 2017 року запроваджено 2 нічних тролейбусних маршрути, які курсують зі 102-го мікрорайону (вул. Генерала Жадова, Юрія Коваленка) і Лісопаркової до Залізничного вокзалу. Графіки даних маршрутів розроблені під прибуття та відправлення столичного експресу «м. Кропивницький – м. Київ».

Разом з тим депутатською комісією підтримано проекти рішень соціального характеру, а саме «Про організацію безкоштовних перевезень до садово-городніх товариств, пільгових категорій населення» (передбачено та освоєно 487,0 тис. грн і забезпечено перевезення до 28 садово-городніх товариств) та «Про звільнення інвалідів І і ІІ груп по зору на 50% від оплати за користування квартирними телефонами (передбачено та освоєно 32,1 тис. грн, забезпечено 50% пільгою 113 особи, які перебувають на обліку в УТОСі).

Також депутатською комісією було опрацьовано та підтримано розроблений управлінням економіки спільно з управлінням розвитку транспорту та зв’язку Кіровоградської міської ради і комунальним підприємством інвестиційний проект по модернізації та оновленню міської тролейбусної контактної мережі і додаткового придбання на господарство 20 нових тролейбусів. Загальна протяжність, яку заплановано збудувати складає 12,5 км. Це дасть можливість забезпечити електротранспортом такі мікрорайони як, Лелеківка (вул. Холодноярська), вул. Мурманська та створити мале міське кільце (вул. Вокзальна, Яновського, Кропивницького, Шевченка, пров. Училищний, вул. Вокзальна).

Одним із   важливих питань у забезпеченні транспортних перевезень дітей з особливими потребами, це підтримка та погодження Комісією придбання у комунальну власність міста автобусу пристосованого для перевезення дітей-інвалідів, які отримують послуги реабілітації у комунальному закладі «Центр соціальної реабілітації (денного догляду) дітей з інвалідністю». Станом на 15 жовтня 2017 року проведено аукціон у системі «Прозоро» та здійснено закупівлю необхідного транспортного засобу середньої пасажиромісткості на суму 2298,5 тис. грн, яких розпочне свою роботу з  2018 року.

На депутатські комісії запрошувалися керівники підприємств-перевізників, що обслуговують міські маршрути загального користування, всіх форм власності.

Питання, які підіймалися за безпосередньої участі вищезазначених осіб, це:

  • поведінка водіїв громадського транспорту;
  • виконання передбачених договорами та паспортами маршрутів інтервалів і графіків руху;
  • санітарний стан ТЗ;
  • перспектива розвитку підприємств шляхом необхідності оновлення рухомого складу та придбання автобусів середньої та великої місткості;
  • встановлення GPS-трекерів;
  • компенсація за пільгові перевезення.

Керівникам підприємств рекомендовано вживати всіх необхідних заходів для поліпшення транспортного обслуговування мікрорайонів міста, особливо приділивши увагу віддаленим районам та вечірнім годинам доби.

Щодо стану  та розвитку  торгівлі, побутового обслуговування, громадського харчування, захисту прав споживачів та цін, підготовку висновків з цих питань, у звітному періоді депутатською комісією розглядались 3 питання щодо розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення:         

  • про підсумки роботи комунальних підприємств «Елегант М» та «Ринково-побутові послуги» Кіровоградської міської ради за 2016 рік  та плани на 2017 рік;
  • про проведену роботу з демонтажу самовільно встановлених тимчасових споруд;
  • про розміщення відкритих літніх майданчиків на літній сезон 2017 року.

            З метою недопущення продажу продовольчих товарів у невстановлених місцях з початку 2017 року відповідним  профільним  виконавчим органом:

  • проведено 87 рейдів-відстежень, в ході яких складено 128 адмінпротоколів за ст. 152 (порушення правил благоустрою міста) та 13 адмінпротоколів за ст. 160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення;
  • вручено 190 попереджень щодо припинення «стихійної» торгівлі та переміщення на ринки міста;
  • здійснювались заходи щодо  інформування населення про загрозу, яку несуть здоров’ю громадян придбані та «стихійних» ринках продовольчі товари через  радіостанції: «Наше Радіо» (107,9 FM), «Ретро»  (101,5 FM), «Радіо П’ятниця» (100,0 FM) та «Радіо NRI» (99,3 FM);
  • створено соціальну сторінку «Стоп стихійка», на яку  надходять пропозиції від мешканців міста щодо ліквідації стихійної торгівлі, обговорюється питання щодо причин виникнення даної соціальної проблеми та висловлюються думки по її вирішенню;
  • проведені заходи з ліквідації торгівлі з рук у невстановлених місцях у форматі рейдів-відстежень не дає 100-відсоткової ефективності.  Тому, на час проведення рейдів-відстежень торгівля частково припиняється, а після закінчення - продовжується.

- Щодо вирішення питань по упорядкування розміщення  тимчасових споруд хочу зазначити, що з початку року  виявлено   16 незаконно розміщених тимчасових споруд, - наголосив Михайло Бєжан. -  На теперішній час добровільно демонтовано суб’єктами господарювання 6  тимчасових споруд, 4 тимчасові споруди демонтовано примусово.

Впродовж 2017 року продовжувались заходи з  організації  ярмарків. Так, з початку року організовано та проведено 22 міських ярмарки з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, що майже у 2 рази більше від попереднього року. З них 14 ярмарків проведено на площі перед будівлею міської ради. У  поточному  році також було розширено формат проведення міських ярмарків  по мікрорайонах міста. Так, з початку року проведено 8 таких  ярмарків.

Під час підготовки до проведення ярмаркових заходів з суб’єктами господарювання-учасниками ярмарків проводиться робота щодо зниження цін на продовольчі товари від 5 до 20 відсотків.   

Упорядковано розміщення відкритих літніх майданчиків біля стаціонарних закладів ресторанного господарства та без прив’язки до них відповідно до Положення про порядок користування окремими конструктивними елементами благоустрою комунальної власності під розміщення відкритих літніх майданчиків для здійснення підприємницької діяльності, затвердженого рішенням Кіровоградської міської ради від 29 вересня 2017 року № 4685.

Управлінням по сприянню розвитку торгівлі з суб’єктами господарювання укладено 53 договори на розміщення та перебування відкритих літніх майданчиків на об’єкті благоустрою з використанням його елементів. Вищезазначене Положення дало змогу забезпечити додаткові надходження в сумі 105,4 тис.грн до міського бюджету, а саме до Фонду розвитку та благоустрою міста.

Розміщення сезонних об’єктів торгівлі погоджено з управлінням Держпродспоживслужби у м. Кропивницькому та спецінспекцією міської ради.

За рахунок розгортання мережі сезонних об’єктів додатково створено 200 робочих місць з продажу квасу, морозива, на відкритих літніх майданчиках без прив’язки до стаціонарного закладу ресторанного господарства та атракціонах.

У 2018 році робота депутатської комісії і надалі буде спрямована на розвиток рідного міста та на покращення добробуту кропивничан. Запевнив Михайло Бєжан.

Депутати взяли до відома звіт голови комісії та продовжили термін перебування Михайла Бєжана  на посаді

Усі новини