Підприємства комунальної галузі Кропивницького активно готуються до роботи в осінньо-зимовий період

Вівторок, 11 вересня 2018 12:38

Сьогодні, 11 вересня, у міській раді Кропивницького відбулася прес-конференція заступника начальника головного управління житлово-комунального господарства Тетяни Савченко.

Тетяна Савченко проінформувала представників засобів масової інформації про хід виконання заходів з підготовки  житлового господарства міста до роботи  в зимових умовах.

За її інформацією, особлива увага міських ЖЕО приділяється ремонтам житлового фонду: покрівель будинків, внутрішньобудинкових інженерних мереж, обладнання електрощитових будинків, оголовків димових та вентиляційних каналів, герметизації інженерних вводів, ревізії запірної арматури, елеваторних вузлів, виконанню ремонтно-профілактичних робіт з налагодження теплового та гідравлічного режимів, відновленню теплоізоляції, заскленню вікон сходових клітин та заготовленню в необхідній кількості посипкового матеріалу.

Відповідно до плану заходів з комплексної підготовки житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 років вже виконано:

  • ремонт покрівель – 224 буд., що становить 81,2 %;
  • ремонт опалювальних систем – 271 буд., що становить 100 %;
  • ремонт систем холодного водопостачання – 255 буд., що складає 100 %;
  • ремонт енергозабезпечення будинків – 173 щитових, що становить 92 %.

Загальний обсяг коштів, витрачених на виконання підготовчих та ремонтних робіт у житловому фонді становить 1,398 млн. грн.  Наразі комплексно підготовлено до зимового періоду з видачею паспортів готовності 80,3 % житлових будинків (1056 з 1315). 

Для забезпечення стабільної роботи водопровідно-каналізаційного господарства міста в умовах сезонного зниження температури Кропивницьким ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград» виконується розроблений підприємством комплекс заходів з ревізії та ремонту об’єктів та підготовки їх до роботи в осінньо-зимовий період.

На даний час підприємство вже підготувало 7 водопровідних,   18 каналізаційних насосних станцій, 10 свердловин, а також здійснено ремонт і заміну 1,3 км водопровідних та 0,036 км каналізаційних мереж.

Особлива увага приділяється технічному стану запірно-регулюючої арматури, ремонту електрообладнання насосних станцій, елементів очисних споруд водопроводу та каналізації, ремонту водопровідних та каналізаційних колодязів.

Загальний обсяг коштів витрачених на виконання заходів становить 1,246 млн. грн. Рівень підготовки Кропивницького ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград»  до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 року на даний час становить 83 %.

Для підготовки вулично-дорожньої мережі міста до осінньо-зимового періоду КП «УНІВЕРСАЛ 2005» забезпечило технічну готовність автодорожньої техніки, яка може бути задіяна під час очищення автодоріг від снігових заметів.

Для забезпечення життєдіяльності міста в особливих погодних умовах заплановано забезпечити необхідний запас паливно-мастильних матеріалів (бензин – 25000 л, дизельне паливо – 30000 л, мастило –  1000 л) та протиожеледних матеріалів: солі – 219 т (заплановано 910 т), відсіву – 2000 т (заплановано 8000 т).

Із 15 листопада 2018 року розпочнеться підготовка машин для зимового утримання доріг.

Для забезпечення належного утримання садово-паркових об’єктів в осінньо-зимовий період 2018/2019 року КП «Благоустрій» Міської ради міста Кропивницького» передбачило:

  • придбання протиожеледної суміші для посипання садових доріжок в парках та скверах – 35 т;
  • переобладнання спецтехніки для розгортання садових доріжок від снігу – 4 од.;
  • виготовлення льодорубів для очищення садових доріжок від ожеледі –  30 од.

Станом на 10 вересня 2018 року на підприємстві вже заготовлено 9 т протиожеледної суміші.

 

Усі новини