Підготовка до нового опалювального сезону у Кропивницькому розпочалася із повернення до комунальної власності теплового підприємства

Вівторок, 23 квітня 2019 14:01

У Кpопивницькому розпочинають підготовку до опалювального сезону 2019 – 2020 років. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 23 квітня.

Процес підготовки стартує з передачі до комунальної власності майнового комплексу, яке у міста орендувало ДП «Кіровоградтепло», ТОВ ЦНТІ УНГА. В його активі 20 працюючих котелень, якими тепер опікуватиметься комунальне підприємство.

- Ми повинні створити нове комунальне підприємство, навести порядок у фінансовій діяльності, – зауважив міський голова. – До нового опалювального сезону треба бути готовим заздалегідь, і не за рахунок такого важкого для міського бюджету фінансового ресурсу, як торік! Важливо також працювати з абонентами, і забезпечити нормальний рух фінансових потоків. Все це треба робити вже зараз, щоб восени теплові підприємства працювали безперебійно!

Доручив міський голова також розробити економічно-обгpунтовані алгоpитми надання дозволів на встановлення автономного опалення. Спеціалісти мають проінвентаризувати багатоповерхівки, і, якщо в будинку понад 70% мешканців користується автономним опаленням, проводитимуть перемовини з рештою власників квартир, щоб і вони також відключалися від ЦО. Тоді міська рада матиме можливість відключити від мережі весь будинок.

- Такі будинки повністю повинні бути відключені від центpалізованого опалення, адже для міста це величезні збитки, – наголосив Андрій Райкович. – Говоріть з людьми. Якщо у когось немає змоги встановити автономку, будемо надавати допомогу.

Необхідно також оперативні завершувати розробку схеми теплопостачання Кропивницького, переконаний міський голова. Місто вже має кілька варіантів шляху відмови від централізованого опалення, яке завдає значних збитків місту та є не достатньо надійним. Так, у місті вже ефективно працюють модульні котельні. Одна з таких - на території ЗОШ №17: вона обігріває школу та три дитячих садочки. На селищі Новому теж вже працює нова котельня. Завдяки її роботі припинилися щорічні мільйонні збитки для міського бюджету.

У членів ОСББ теж є можливість скористатися державною підтримкою переходу на блочні котельні, які обігріватимуть один, або декілька будинків. Робота таких котелень ефективна, вважає Андрій Райкович, тож з ними майбутнє. Представники ГУ ЖКГ міської ради проводитимуть з членами ОСББ семінари, та пояснюватимуть важливість і переваги переходу на таку систему теплозабезпечення.

Усі новини