Пам’ятні місця у Кропивницькому благоустроюються: тепер важливо забезпечити належну охорону комунального майна

Понеділок, 24 квітня 2017 13:13

26 квітня у Кропивницькому вшановуватимуть ліквідаторів Чорнобильської трагедії. Ці люди ціною свого здоров’я і життя врятували пів Європи від атомного лиха.

На жаль, за більше ніж 30 років державі вдалося далеко не все зробити, щоб гідно відзначити справжній подвиг учасників ліквідації. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 24 квітня.

- Ми пообіцяли нашим місцевим громадським організаціям чорнобильців, вдовам облаштувати меморіальний сквер. Сьогодні там практично завершуються упоряджувальні роботи, - відзначив очільник міста. - Можемо трохи не встигнути – через негоду. Але сквер буде ошатним, тепер там красиві доріжки, є сучасне освітлення, розпочали облаштовувати ландшафтний дизайн. Роботи виконуються якісно і професійно.

Соціальний супровід ліквідаторів, діалог з активістами – “чорнобильцями” необхідно проводити постійно, наголосив Андрій Райкович. Міський голова доручив відділу соціальної підтримки населення проконтролювати, щоб вся виділена з міського бюджету матеріальна допомога була вчасно виплачена людям, а зустріч з ліквідаторами, пам’ятна хода у Кропивницькому були організовані на гідному рівні.

Належним чином має бути підготовлене і центральне місце відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – Меморіальний комплекс “Фортечні вали”.

- 8-9 травня вже не за горами, - наголосив Андрій Райкович. - Прошу уважно поставитись до кожного ветерана Другої світової війни. Їх – практично одиниці! Наш святий обов’язок і пам’ятати, і допомагати цим людям.

Будівельники продовжують ремонтні роботи на Фортечних валах. Укладено значний обсяг тротуарної плитки і вулиця набуває зовсім іншого вигляду. Облаштоване сучасне освітлення, будуть відремонтовані тротуарні підходи до Меморіальної Алеї Героїв АТО. Крок за кроком вся ця історична територія змінюватиметься на краще, реставруватиметься.

А це вимагає і коштів, і великого людського ресурсу. Необхідно вичистити всі чагарники на схилах пагорбів. Є звернення від Громадської ради щодо припинення захоронення тварин на Фортечних валах. І ще одни надзвичайно важливий аспект - громадський порядок.

- Дуже прошу, а точніше вже вимагаю посилити патрулювання скверу «Молодіжний», Набережної, парку «Козачий острів» і території «Фортечних валів», - звернувся Андрій Райкович до керівництва міської поліції. - Працівники з «Благоустрою» цілком аргументовано скаржаться, що чистити Вали бояться: наркомани, шприці, п’яні. У «Молодіжному» прибрали, почистили чагарники, КП «Універсал» зробив доріжки для велосипедистів, для мам з дитячими візочками. А ганяють джипи! Якби там чергував велопатруль, то такого безладу було б значно менше! А в ідеалі його зовсім не повинно бути. Це - паркові зони. Вони для відпочинку. Допоки правоохоронці не включаться активно викорінювати цей безлад, нам самотужки важко утримувати місто в порядку, змінювати його на краще.

Усі новини