Освітянська декада: профтехосвіта - погляд у майбутнє

Четвер, 19 серпня 2021 17:13

У Кропивницькому триває Освітянська декада, приурочена до відзначення 30-ї річниці Незалежності України.

Четвер, 19 серпня, був присвячений професійно-технічній освіті обласного центру. На базі регіонального центру професійної освіти ім. О.С.Єгорова відбувся форум закладів профтехосвіти “Конкурентноспроможні випускники — незалежній Україні”. Привітала учасників форуму начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

- Протягом цілого тижня, в рамках Освітянської декади, ми розкриваємо різні ланки освітньої галузі  міста. Такі зустрічі на початку нового навчального року дають вам змогу продемонструвати свої напрацювання на широкий загал, поділитися досвідом. Тут також присутні керівники закладів середньозагальної освіти, які відповідають за профорієнтаційну роботу для того, щоб ознайомитися із професіями, спеціалістів яких ви готуєте. Таке партнерство і співпраця на користь як закладам профтехосвіти, так і школам.

В рамках форуму також відбулася презентація міжшкільного ресурсного центру, що запрацює вже з 01 вересня.  Цей центр, за словами начальниці управління освіти, має стати проміжною ланкою між школою та профтехосвітою.

Згадала Лариса Костенко і про міський проєкт  “Якісна профільна освіта — кожній дитині”, що стартував у  2016 році.

- Ми отримали результат на який очікували, коли запускали проєкт, і станом на сьогодні, після 11 класу до ПТНЗ міста подало документи 20 випускників після 11 класу, це означає, що в 10-11 класах у нас навчалися вмотивовані учні саме на вищу освіту, а робочу професію діти пішли здобувати вже після 9-го класу.

Разом із учасниками форуму Лариса Костенко оглянула виставку виробів та дизайну від ПТУ міста “Розумні. Талановиті. Вправні — майстри своєї справи”.

Усі новини