Освітяни Кропивницького проаналізували підсумки минулого навчального року і поставили собі завдання на рік прийдешній

Вівторок, 29 серпня 2017 17:44

28 серпня у Кропивницькому в приміщенні обласної філармонії відбулася серпнева нарада педагогічних працівників обласного центру. 

Учасників наради у фойє філармонії зустрічали локації з педагогічними квестами. Тут можна було познайомитися із діяльністю шкільних гуртків робототехніки, ознайомитися із передовим педагогічним  досвідом та успішними програмами, що реалізуються у початковій школі.

Традиційно серпнева нарада розпочалася із посвяти вчорашніх студентів університетів у молоді вчителі кропивницьких шкіл. 

У головній освітянській нараді року взяли участь міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, заступник міського Наталія Дзюба, голова міського  комітету профспілки працівників освіти і науки України Олександр  Дзюба, голова вільної профспілкової організації вчителів міста Володимир Фундовний, працівники освіти та ветерани педагогічної праці. 

Начальник управління освіти Лариса Костенко у своїй доповіді зробила аналіз функціонування системи освіти у Кропивницькому за період   2016/2017 навчального року та визначила основні напрямки  роботи на 2017/2018 навчальний рік.

Поставлені завдання на наступний рік, хоч і достатньо складні та відповідальні, цілком під силу вирішити педагогічним колективам обласного центру. У цьому переконаний міський голова Андрій Райкович, адже для успіху у кропивницьких освітян є увесь необхідний фаховий потенціал і бажання.

-  Тільки сучасна освіта, розвинена наука дадуть нашій країні справжній поштовх для розвитку економіки, для самостійності і незалежності. – наголосив очільник міста у своєму виступі. – Бюджет міста сьогодні максимально працює на освіту. На наступний рік передбачено по галузі 800 мільйонів гривень – це відповідальна сума у міському бюджеті.

Андрій Райкович також закликав адміністрації шкіл відмовлятися і забувати практику збору з батьків коштів на закупку олівців і ремонт підлоги – сьогодні це можна вирішити використовуючи бюджетний ресурс. А вчителям міський голова побажав наполегливо працювати над підвищенням якості знань у дітей.

- Нам необхідно, щоб у кропивницьких школах було не 60 медалістів, як цього річ, а 100 і більше, - поставив завдання Андрій Райкович.

За творчу педагогічну діяльність та підвищення ефективності навчально-виховного процесу кращим педагогам міста міський голова вручив сертифікати на отримання грошової винагороди, Грамоти та Подяки управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Усі новини