Олександр Вергун: міська влада жорсткіше контролюватиме перевізників у Кропивницькому

Понеділок, 2 жовтня 2017 18:58

Значна кількість скарг від мешканців міста та критичні висновки за результатами рейдів, проведених Громадською радою і журналістською спільнотою Кропивницького стали підставою проведення оперативної наради з керівниками транспортних підприємств у стінах міської ради.

Сьогоднi, 02 жовтня, така нарада відбулася під головуванням начальника управління розвитку транспорту та зв’язку Олександра Вергуна, за участі членів Громадської ради та представників засобів масової інформації.

Найбільше обурення у кропивницьких пасажирів викликає недотримання перевізниками інтервалів руху і часу роботи громадського транспорту.

- Людей не влaштовує така організація перевезень, - наголосив голова транспортної комісії Громадської ради Олександр Тарасов. – Недотримання інтервалів руху, не дає можливості людям прогнозувати час прибуття маршруток. Часто транспорт сходить з маршрутів до 19.00, що є грубим порушенням умов договорів на виконання пасажирських перевезень у місті. Ми проводимо регулярний моніторинг з березня поточного року і неодноразово фіксували такі порушення. До цього можна додати випадки виходу в рейси технічно несправних автобусів і нетактовної поведінки водіїв, відмови у перевезенні пільгових категорій населення.

Контроль за роботою громадського транспорту у Кропивницькому посилиться, запевнив Олександр Вергун. Міська влада створила для цього необхідні умови – штат управління збільшено для виконання такої важливої функції. Крім того, через декілька місяців будуть укладатися нові договори з перевізниками і при цьому будуть враховані результати проведених перевірок.

Олексaндр Вергун нaгaдaв також керівникам транспортних підприємств, що однією із умов цьогорічного підвищення тарифів на проїзд було облаштування транспортних засобів навігаторами для відстеження дотримання графіків руху. Не всі підприємства виконали таку умову.

Усі новини