Олександр Мосін: ЖЕО мають тримати під контролем питання благоустрою комунальних територій у Кропивницькому

Понеділок, 5 лютого 2018 16:53

У комунальних служб міста сьогодні доволі складний період: нелегко тримати впорядкованою територію міста, адже боротьба зі  снігом, ожеледицею залишає багато побічного сміття, посипкового матеріалу, особливо на узбіччях та на тротуарах. Це відзначив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 5 лютого.

У той же час, відзначив Олександр Мосін, комунальникам необхідно встигати прибирати головні магістралі, території між будинками, пішохідні зони, щоб загальний результат  був позитивним, навіть за мінливої погоди.

- Ви добре знаєте вимогу міського голови - місто повинно бути прибраним за будь-яких умов, - підкреслив заступник міського голови. -  І я маю на увазі не лише місця загального користування: парки, сквери, зупинки громадського транспорту, а і обов’язково території біля будинків і між будинками.

Олександр Мосін висловив неприпустимість такого ставлення керівників житлово-експлуатаційних організацій до прибирання території, як це трапилися у Кропивницькому біля навчального закладу «Вікторія-П» по вулиці Академіка Корольова.

- Ми що, не знаємо, хто там господарює?! – наголосив посадовець. - Керівництво ЖЕО № 3 нічого кращого не знайшло, як писати, що не вони обслуговують цю територію. А хто? З іншого міста двірники повинні приїхати і папірці позбирати?! Запам’ятайте, що ви обслуговуєте цю територію. І будьте ласкаві, зробіть все, щоб люди більше ніколи не дорікали, що на цій території немає порядку і собаки розтягують сміття.

Олександр Мосін акцентував увагу комунальників на дотриманні такого підходу до виконання своїх обов’язків усіх ЖЕО обласного центру: є чітко визначені межі дворів, а є території між будинками, вздовж тротуарів тощо - це комунальні території, це місто і комунальні служби зобов'язані його прибирати. А на орендованих ділянках необхідно жорстко вимагати від нерадивих орендарів своєчасно прибирати сміття, косити бур'ян, пітримувати благоустрій. А повний контроль у цьому випадку  має забезпечити спецінспекція.

Усі новини