Олександр Мосін: відновлення зовнішнього освітлення зробить вулиці Кропивницького безпечнішими

Вівторок, 7 лютого 2023 16:56

Вуличне освітлення у Кропивницькому поступово відновлюється на усій території міста.  Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 07 лютого.

- У понеділок, 06 лютого, його увімкнули в тестовому режимі. А від сьогоднішнього дня вуличні ліхтарі працюватимуть від початку сутінок – орієнтовно 17.20 до початку комендантської години – 23.00, - відзначив Олександр Мосін. – Ситуація з електропостачанням наразі дозволяє це зробити. Відтепер у темну пору доби на міських вулицях буде краще видно і, відповідно, стане безпечніше.  Особливо в пікові години, коли люди повертаються з роботи додому. Очікуємо, що включення зовнішнього освітлення суттєво зменшить також кількість аварій і транспортних пригод на дорогах міста.

Загалом, після включення вуличних ліхтарів, до диспетчерської КП «Міськсвітло» надійшло багато дзвінків і повідомлень від містян,  відзначив директор підприємства Дмитро Тоток.

- Переважно кропивничани висловлювали вдячність за відновлення зовнішнього освітлення, - повідомив керівник підприємства. – Але була і негативна реакція: люди пропонували не включати ліхтарі, а натомість не застосовувати графік відключень. Хочу звернути увагу містян, що для міської енергосистеми обсяг використання елекроенергії ліхтарями великого навантаження не становить. В мережах зовнішнього освітлення використовуються надзвичайно економні лампи. При включені всієї міської системи ми використовуємо лише 100 кВт на годину. Такої кількості електроенергії не вистачить для енергозабезпечення навіть одної багатоповерхівки. Тож відновлення зовнішнього освітлення і відмова від графіків відключень – речі не сумісні за технічними характеристиками.

Усі новини