Олександр Мосін: “Ми знаходимось на стадії розроблення проекту нової схеми теплозабезпечення міста”

П'ятниця, 27 квітня 2018 11:24

Постановою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 5 квітня 2018 року у справі № 405/6254/16-а було визнано протиправним та скасовано п. 2 рішення Міжвідомчої комісії по влаштуванню індивідуального опалення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, оформлене протоколом №5 від 15 липня 2016 року. У зв’язку з цим заступник міського голови Олександр Мосін, який також очолює Міжвідомчу комісію, прокоментував ситуацію щодо наступних кроків міської влади по збалансуванню системи теплозабезпечення у Кропивницькому.

- Правова позиція міської влади була давно врегульована відповідними законодавчими актами, відповідно до яких не можна роздавати дозволи на окремі приміщення в житлових будинках і встановлювати автономне опалення. Якщо є бажання від’єднатись від централізованого теплопостачання, то відповідне рішення повинно прийматись мешканцями всього будинку, - зазначив Олександр Мосін. - Наразі у Кропивницькому система централізованого теплозабезпечення розбалансована більш, ніж на 60%. Тому міським головою було поставлене завдання систему теплопостачання збалансувати у тому вигляді, в якому вона вже є. Тепер нам необхідно вирішити, яким шляхом ми будемо йти: повна децентралізація чи в деяких районах залишити централізоване теплопостачання, враховуючи житлові масиви і заклади соціальної сфери.

Профільний заступник міського голови зазначив, що у міській раді вже вивчили систему теплозабезпечення міста по обох теплогенеруючих підприємствах, і було ухвалено кілька рішень. По-перше, вирішено оптимізувати систему теплозабезпечення, відключаючи будинки, де залишилось по 1-2 квартири із централізованим опаленням, щоб зекономити використання газу тепловими підприємствами. По-друге, Міжвідомчою комісією було прийнято рішення також відключати квартири по стояку, що вже дало змогу трохи збалансувати систему.

За словами Олександра Мосіна, наступним кроком буде розроблення схеми теплозабезпечення, у відповідності до якої система теплозабезпечення міста буде повністю переоснащена і перебудована.

Усі новини