Олександр Мосін: 2020 рік пройшов під знаком реалізації у Кропивницькому важливих інфраструктурних проєктів

Вівторок, 9 лютого 2021 14:03

У Кропивницькій міській раді стартувала  звітна сесія заступників міського голови та підпорядкованих їм керівників виконавчих органів за результатами виконання бюджетних програм у 2020 році.

Сьогодні, 9 лютого, звіт перед громадою тримали заступник міського голови Олександр Мосін і начальники   управління капітального будівництва,  управління комунальної власності, управління державного архітектурно-будівельного контролю, управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, управління містобудування та архітектури, міської дружини.

- Минулий рік у Кропивницькому пройшов під знаком реалізації як масштабних інфраструктурних проєктів, так і надзвичайно потрібних ремонтних і будівельних робіт в закладах соціально – культурної сфери - відзначив Олександр Мосін. – Вся громада з цікавістю слідкувала за реконструкцією будівлі у якій був створений і почав  функціонувати ЦНАПу у форматі "Прозорий офіс". Водночас поряд з будівлею ЦНАПу було виконано капітальний ремонт внутрішньо квартального проїзду. Вперше за багато десятків років проведено комплексну реставрацію історичної будівлі першого корпусу музичної школи № 1 ім. Г.Г.Нейгауза.  Для вирішення проблеми транспортного сполучення між північною частиною міста та центром, та враховуючи щорічне збільшення потоку автомобільного транспорту було прийнято рішення про реконструкцію вул. Полтавської від провулку Об’їзного до вулиці Васнецова. А ще одночасно велися роботи на багатьох  об’єктах  комунальної власності у сферах освіти, охорони здоров’я, культури і спорту, соціальної підтримки.

Робота виконавчих органів міської ради, що працюють у галузях капітального будівництва, земельних відносин, містобудування та архітектури постійно удосконалювалася. Як приклад, Олександр Мосін навів приклад повернення владних повноважень управлінню державного архітектурного будівельного контролю. Інспектори ДАБК без важелів впливу на порушників могли брати участь у перевірках лише з працівниками поліції. Сьогодні, з поверненням їм повноважень, місто очікує суттєвої активізації у боротьбі з порушниками правил забудови на території міста, підкреслив Олександр Мосін. Багато справ уже передано до судових органів..

Сфери земельних відносин і комунальної власності є бюджетоутворюючими для громади міста. Необхідно продовжувати посилювати позиції у діяльності цих виконавчих органів, переконаний Олександр Мосін. Зокрема, разом із підвищенням оперативності розгляду земельних питань, питань оренди і приватизації варто забезпечити і жорсткий контроль міської влади за реалізацією вже розроблених проектів землеустрою чи прийнятих рішень щодо комунального майна.

Усі новини