Офіційне працевлаштування і оплачуване стажування: у Кропивницькій міській раді неповнолітніх вчили відстоювати трудові права

П'ятниця, 7 червня 2024 14:29

Сьогодні, 07 червня, за підтримки управління з питань захисту прав дітей міської ради, фахівчині обласного управління держпраці провели пізнавальну лекцію для студентів Кропивницького професійного ліцею сфери послуг і торгівлі.

Тема лекції -  “Оформлення трудових відносин із неповнолітніми від 14 років”.

Головні державні інспекторки відділу з питань праці західного регіону Південно-східного міжрегіонального управління державної служби з питань праці управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області Ганна Царенко та Оксана Колпак розповіли молоді про основні поняття трудових відносин: про трудовий договір, заробітну плату та мінімальну заробітну плату, податок на прибуток, стажування, розрахунок при звільненні тощо.

Фахівчині наголошували, аби неповнолітні, влаштовуючись на роботу  відстоювали свої права, наполягали на офіційному працевлаштуванні і оплачуваному  стажуванні. А в разі порушень з боку працедавців, звертались до управління держпраці, яке перевірить діяльність підприємців і винесе відповідні приписи.

Загалом, в управлінні держпраці можна отримати і консультативну допомогу, звертатись можна за адресою: м. Кропивницький, вулиця Театральна, 24.

Молодь отримала вичерпну інформацію, хлопці та дівчата задавали уточнюючі питання і тепер точно будуть знати більше про свої права при працевлаштуванні.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57