Обережно! Стихійна торгівля на вулицях Кропивницького створює загрозу інфекційних захворювань!

Середа, 28 листопада 2018 12:52

Стихійна торгівля давно стала для Кропивницького суттєвою проблемою. Місця, де проводиться така торгівля не тільки псують вигляд вулиць обласного центру: найбільша небезпека криється у великому ризику захворіти на тяжкі інфекційні захворювання, вживаючи неперевірені продукти сумнівної якості, придбані з рук.

Управління торгівлі та побутового обслуговування населення департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та послуг міської ради Кропивницького спільно з Кропивницьким міським управлінням Головного управління  Держпродспоживслужби в Кіровоградській області попереджає та нагадує, чому кропивничани ризикують своїм здоров’ям і життям, купуючи продукти харчування на стихійних ринках:

- ці продукти не проходять лабораторний контроль;

- особи, які їх продають, не мають документів, що підтверджують їх безпечність та якість;

- продукти зберігаються та реалізуються в антисанітарних умовах та без дотримання належного температурного режиму, а також у місцях, не облаштованих для торгівлі;

- особи, які реалізують харчові продукти, не проходять обов’язкові профілактичні медичні огляди.

Вживання продуктів харчування, придбаних у місцях стихійної торгівлі, може загрожувати такими тяжкими захворюваннями як дизентерія, сальмонельоз, ботулізм, харчові отруєння в тому числі отруєння грибами.

Найефективніший спосіб боротьби з несанкціонованою торгівлею – не купувати продукти харчування в місцях «стихійної» торгівлі.

Бережіть своє здоров’я!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13