«Об’єднані музикою»: у Кропивницькому відбувся святковий концерт до 90-річчя музичної школи № 1 імені Генріха Нейгауза

Вівторок, 28 травня 2024 09:26

На артмайданчику Кропивницької музичної школи № 1 ім. Г. Г. Нейгауза учні та викладачі радо зустрічали гостей, які завітали на концерт «Об’єднані музикою», присвяченого 90-річчю від Дня заснування закладу.

Учні, викладачі та творчі колективи зібралися разом, щоб відзначити цей День, який став яскравим втіленням дитячих талантів, тепла радості та творчості!  На початку концерту директорка  музичної школи Євгенія Малявкіна привітала учнів, викладачів, випускників, батьків та гостей з ювілеєм та щиро подякувала Захисникам і Захисницям України за можливість працювати, навчатись, проводити такі концерти та займатись творчістю в Україні. До вітальних слів Євгенії Малявкіної приєднались наймолодші учасники Театру музичної казки «Гармонія»: Поліна Моісеєва, Мар’яна Клименюк, Кароліна Сєдіна та Марія Ванцак (керівник Місько Оксана Вікторівна).

А далі до музичних привітань долучились творчі колективи: хор учнів перших класів «Веселі нотки» (керівник Бакума Олексій Валерійович, концертмейстер Ніколаєва Ольга Миколаївна), ансамбль скрипалів (керівник Романченко Олександр Анатолійович, концертмейстер Терещенко Ольга Володимирівна), фортепіанний дует у складі: Ірини Тюріної та Вікторії Холодовської (викладач Савченко Юлія Олександрівна), вокальний ансамбль молодших класів «Сріблясті дзвіночки» (керівник Черкас Юлія Василівна, концертмейстер Кулініч Вікторія Леонідівна), ансамбль баяністів (керівник Грозан Вячеслав Анатолійович, концертмейстер Вихрист Мар’яна Володимирівна), ансамбль гітаристів (керівник Мудрий Євген Віталійович), хор учнів молодших класів «Музичні акварелі» (керівник Черкас Юлія Василівна, концертмейстер Кулініч Вікторія Леонідівна), ансамбль духових та ударних інструментів (керівник Медніков Іван Вікторович, концертмейстер Ніколаєва Ольга Миколаївна), ансамбль народних інструментів «Музики» (керівник Хорунжий Микола Васильович), інструментальний оркестр (керівник Залевський Віктор Володимирович), джазовий оркестр (керівник Залевський Віктор Володимирович), хор учнів старших класів «Мрія» (керівник Долінко Ярина Володимирівна, концертмейстер Ніколаєва Ольга Миколаївна) та ансамбль бандуристів «Пелюстки надії» (керівник Горобченко Оксана Вячеславівна).

Концертні виступи виконавців випромінювали позитивні емоції, а музика лунала навколо, даруючи присутнім натхнення та яскраві враження. Неповторну, творчу та щиру атмосферу цього вечора створила ведуча – Людмила Царенко, викладач школи.

За традицією концерт завершився спільним фото всіх учасників, але вдячні слухачі та поціновувачі музичного мистецтва ще залишалися на затишному Арт-майданчику школи, щоб поспілкуватись з учнями, колегами, випускниками, які радо завітали до рідної школи на ювілей, для того щоб поділитись яскравими враженнями та позитивними емоціями від спілкування з музикою.

- Музика  супроводжує нас у радісних моментах та допомагає нам передати те, що не вдається сказати словами, бо музика – це магія, яка дарує нам можливість подорожувати у чарівний світ мрій та сприймати красу навколишнього світу у всій її різноманітності, - наголосила Євгенія Малявкіна.

 Привітала колектив музичної школи Зоя Кадук, голова Кіровоградської обласної  організації профспілки працівників культури, яка побажала школі та її учням, щоб музика і надалі завжди всіх об’єднувала, а таланти і творчість лише розквітали  та вручила директору школи грамоту ЦК профспілки працівників культури України.

Колектив школи та учасників концерту привітало квітами управління культури і туризму Кропивницької міської ради.

Дякуємо Збройним Силам України, нашим Захисникам і Захисницям, які надають нам можливість навчатись, працювати, посміхатись та проводити такі концерти, де лунають дитячі голоси та виконуються музичні твори, щоб разом поринути в світ музики  та великої любові до мистецтва.

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17