Нові можливості для українських жінок та молоді у Кропивницькому

Четвер, 6 червня 2024 15:20

Проєкт під такою назвою стартує на Кіровоградщині та буде втілюватися громадською організацією «Прес-клуб реформ» і Естонським жіночим центром досліджень і ресурсів (ENUT) у партнерстві із Кропивницькою міською радою та Кіровоградською ОВА. Проєкт фінансується Естонським центром міжнародного розвитку (ESTDEV).

Проєкт має на меті допомогти регіону розвиватися у кількох напрямках, зокрема сприяти підприємництву (особливо серед жінок-переселенок та місцевих жінок), підтримувати реформу української професійно-технічної освіти на місцевому рівні (через розробку та пілотування навчальної програми з навчання підприємництву) та надати імпульс і підтримку жінкам-журналісткам із гіперлокальних ЗМІ  у висвітленні цих тем у регіоні.

- Підтримка жіночого підприємництва є надзвичайно важливою, адже воно сприяє зростанню економіки та дозволяє створювати нові робочі місця, що особливо актуально в умовах війни. Жінки у Кропивницькому часто обирають нові та креативні галузі для своїх бізнесів, що сприяє диверсифікації економічної активності у нашому місті, - переконаний заступник міського голови Кропивницького Михайло Бєжан.

Активності за участі жінок, котрі хочуть розпочати власну справу, відбуватимуться у тісному партнерстві із Центром підтримки підприємництва Кропивницької міської ради.

- Жінки часто втілюють нові підходи та приймають інноваційні рішення для свого бізнесу, що сприяє стрімкому розвитку нових продуктів і послуг. А це саме те, чого ми потребуємо зараз. Крім того, жіночі підприємства допомагають родинам забезпечувати дохід, який підвищує рівень життя у місті та розширює можливості для громади вцілому, - коментує директорка Центру підтримки підприємництва Анастасія Полтавчук..

Протягом півтора року планується залучити 60 жінок та 200 молодих людей, яким буде запропоноване підприємницьке навчання та заохочення у відкритті власної справи чи нового етапу у своєму професійному житті. Для підтримки малого підприємництва серед жінок у Кропивницькому буде застосовано методологію «команд успіху», яку організація ENUT вже впроваджувала в різних країнах. На конкурсній основі буде відібрано жінок, котрі об'єднаються у п’ять Команд успіху і будуть підтримувати одна одну у започаткуванні бізнесу та професійному саморозвитку. Також у місті буде започатковано пілотний проєкт із навчання підприємництву у співпраці із Кропивницьким професійним ліцеєм сфери послуг і торгівлі, який триватиме протягом 2024/25 навчального року.

- Для розвитку громад  вкрай важливо, щоб бізнес, освіта та ЗМІ співпрацювали заради однієї мети. Ми щиро вдячні міськраді Кропивницького за сприяння та підтримку, а також всім партнерам, котрі повірили в цю ідею, і підтримали нас під час розробки проєкту, - говорить лідерка Прес-клубу реформ Вікторія Талашкевич.

Якщо ви зацікавлені взяти участь у проєкті, то можете заповнити цю форму, і отримаєте інформацію про заходи персонально на свою пошту - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJ0rRQtAsrF_KQpchUfIAV3LLzHR5QC1Sgr_ak3R3Y7dRbpw/viewform

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57