Нова арка по вулиці Ельворті у Кропивницькому пройшла перші випробування вантажним потягом

Середа, 12 червня 2019 14:02

Об’єкт «Арка» у залізничному насипі по вулиці Ельворті у Кропивницькому пройшов перші випробування вантажними потягами.

Залізничники гідно прийняли естафету від дорожників і оперативно поклали залізничну колію у двох напрямках. Тож ешелони вже курсують над новозведеною аркою. У цей час будівельники завершили монтаж гофрованої труби, приєднали другу частину тунелю і загальна його протяжність склала 34 метри.

- Тепер справа за спеціалістами сертифікованої львівської лабораторії НВП «Тріада», - відзначив начальник управління капітального будівництва міської ради Сергій Білокінь. – Вони здійснювали розрахунки арки, супроводжували її встановлення і тепер завершальний етап – випробування. Сьогодні фахівці встановлять датчики на конструкцію і будуть знімати показання в момент статичного і динамічного навантаження  локомотивом і вагонами.

Попереду у будівельників не менш відповідальне завдання: зведення порталів, які стануть обличчям нової арки з двох сторін, облаштування відходів від конструкції арки , елементів благоустрою та відновлення дорожнього покриття. Темпи робіт багато в чому залежать від Кропивницького ВКГ, яке перед асфальтуванням має здійснити заміну каналізаційного колектора по вулиці Ельворті.

Усі новини