Ніколи знову! У День пам’яті та примирення кропивничани вшанували загиблих Героїв російсько-української війни

Субота, 8 травня 2021 13:28

Сьогодні, 08 травня, Україна разом з іншими країнами світу відзначає День пам’яті та примирення. Цього дня українці вшановують подвиг свого народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюють повагу усім борцям проти нацизму, увічнюють пам’ять про загиблих.

Відзначення Дня пам’яті та примирення у 76-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців, а служить нагадуванням про величезні жертви українського народу і застереженням для усіх народів світу від спроб вирішення найскладніших міжнародних проблем збройним шляхом, ультиматумами та анексією, що дозволяє собі сучасний агресор – Росія.

Для українців ці дні – особливі. Бо й нині кращі сини перейняли естафету воїнської доблесті і продовжують святу справу захисту рідної землі, щоб довести: українці – нація непереможна.

Тож напередодні знакових для суспільства дат у Кропивницькому вшановували сучасних українських Героїв – воїнів. До могил загиблих кропивничан в російсько-українській війні від імені громади міста лягли живі квіти. Ці букети є знаками пошани, поваги та великої вдячності кожному воїну, що віддав життя за мир та незалежність України.

Кропивницький міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Олег Колюка поклали букети квітів до монументу Алеї Почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища. Заступники міського голови Олександр Мосін та Олександр Вергун відвідали місця поховань сучасних українських героїв на Лелеківському та Далекосхідному цвинтарях.

Усі новини