На постраждалих від буревію територіях Кропивницького поступово відновлюється інженерна інфраструктура

Вівторок, 27 жовтня 2020 17:09

На території постраждалих від буревію мікрорайонів Кропивницького поступово відновлюється повноцінне функціонування дорожньо-транспортної інфраструктури та інженерних комунікацій, продовжуються ремонтні роботи на житлових будинках. Це відзначив заступник міського голови Олександр Мосін під час брифінгу у міській раді сьогодні, 27 жовтня.

- Енергетики повністю виконали увесь необхідний комплекс робіт і відновили, як під’єднання будинків до електромереж, так  і зовнішнє освітлення у повному обсязі, - відзначив Олександр Мосін. -  Бригада спеціалістів ВАТ «Кіровоградгаз» продовжує працювати: без газу залишаються 60 помешкань на Лелеківці і одне – на Балашівці. І справа тут не тільки в діях ремонтників газової служби. Для підключення будинків до центральної магістралі газопостачання необхідно, повносправно функціонувала система вентиляційних каналів, а не за всіма адресами вже виконані ремонтні роботи.

За інформацією заступника міського голови,  матеріальна допомога  постраждалим мешканцям Балашівки і Лелеківки поки що надається з трьох джерел. Це виплати громадянам одноразової грошової допомоги з міського бюджету, оплата вартості матеріалів і виконання робіт для 22-ох одиноких малозабезпечених власників зруйнованих обійсть з рахунку благодійного фонду «СМАйЛ» та перерахування коштів з резервного фонду міського бюджету для ремонту покрівлі димвентканалів будинків місцевого ОСББ.

- У міській раді вже відбулося два засідання спеціальної робочої групи, яка опрацьовує заяви від мешканців про надання їм матеріальної допомоги, - підкреслив Олександр Мосін. – Станом на сьогодні 31 родині вже перераховані кошти на карткові рахунки на загальну суму 416,6 тисяч гривень. Це 20% від вартості відновлювальних робіт. Ми дуже розраховуємо на підтримку держави: тоді громадяни зможуть ще отримати і певне відшкодування вартості ремонтних робіт. Поки що центральні органи влади не відповіли на наші звернення.

У зоні стихійного лиха працює комунальна техніка підприємств «Універсал – 2005» та «Благоустрій». За десять днів ліквідації наслідків руйнівної сили стихії силами комунальників вивезено понад 500 тон будівельного сміття. Ця робота продовжується і сьогодні. На місці події продовжують також  працювати приймальні міського голови.

 

Усі новини