На порядку денному засідання правління Громадської ради цивільний захист населення

П'ятниця, 2 липня 2021 17:11

В четвер, 01 липня, за участі заступника міського голови Олександра Вергуна, начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергія Коваленка, представників міського депутатського корпусу, Новенського старостинського округу та громадськості відбулося засідання правління Громадської ради міста Кропивницького.

На порядку денному, зокрема, стояли питання, пов’язані із захистом населення в умовах російської агресії. Як повідомив голова Громадської ради Леонід Лузан, на засіданні було вирішено рекомендувати міській владі спільно з громадськістю розробити концепцію захисту населення і територій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій мирного та воєнного характеру.

За інформацією, озвученою начальником відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергієм Коваленком, в місті систематично проводяться відповідні заходи. Так, з початку року, відбулися штабні тренування щодо організації дій під час пропуску льодоходу, повені та паводків; запобігання та протидії пожежам лісів і сільгоспугідь; дій органів управління та сил цивільного захисту міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту міста Кропивницького (із залученням органів з евакуації) при переведенні системи цивільного захисту міста з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в особливий період.

При житлово-комунальних організаціях Кропивницької міської ради функціонують консультаційні пункти з питань цивільного захисту. Проводиться інформаційна робота з населенням.   

Усі новини