На перемогу у третьому сезоні «Громадського бюджету» претендують 54 проекти від кропивничан

Вівторок, 31 липня 2018 12:21

До народного голосування серед кропивничан у третьому циклі програми «Громадський бюджет» допущені 54 проекти. Про це повідомив начальник департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради Кропивницького Андрій Паливода під час прес-конференції сьогодні, 31 липня.

- «Громадський бюджет» - 2019 вступив у активну фазу, - відзначив Андрій Паливода. – Остаточне рішення про зарахування проектів до списку, за яким проводитиметься голосування приймалося на засіданні Координаційної ради з питань громадського бюджету 23 липня. Перед цим спеціалісти департаменту проводили широку просвітницьку кампанію: організували 20 зустрічей з мешканцями, підготували два практичних семінари і чотири навчання в кропивницьких «вишах», тобто намагалися якнайширше охопити саме ту категорію громадян, які активно долучаються до генерації ідей і написання проектів.

За інформацією начальника департаменту, у бюлетені для голосування буде включено 54 проекти: з них - 6 великих, 44 малих та 4 соціальних. Загальний бюджет «Громадського бюджету» у 2019 році складе 5 мільйонів гривень. Найбільше -50% буде спрямовано на фінансування великих проектів. На два мільйони гривень можуть розраховувати автори малих проектів і 500 тисяч гривень можна буде використати на соціальні проекти.

- Традиційно, більшість ідей від громади і в поточному році стосується облаштування на території міста спортивних та дитячих ігрових майданчиків, - звернув увагу Андрій Паливода. – Серед оригінальних пропозицій можна відзначити започаткування смарт-освіти, що по суті являє собою пересувну лабораторію для організації навчального процесу, відкриття студії «Вікно можливостей» для молоді з інвалідністю, реалізація засад інноваційної медицини тощо.

Голосування за проекти у Кропивницькому розпочнеться від 03 вересня і триватиме по 14 вересня. Канал для голосування на офіційному сайті міської ради функціонуватиме цілодобово, а віддати свій голос з допомогою паперового бюлетеню можна буде із 10.00 по 16.00 у будні і від 10.00 по 13.00 у вихідні дні.

Усі новини