Музичний марафон у Кропивницькому музеї Осмьоркіна

Середа, 29 травня 2024 12:45

В музичній вітальні Кропивницького художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна знову звучали співочі дитячі голоси та оксамитові звуки старовинного рояля й не тільки.

Викладачі музичної школи №3 презентували в музеї три тематичні концерти за участі учнів. Розпочався тижневий музичний марафон концертом із символічною назвою «Подих весни». Підготував його відділ сольного співу, тож головними учасниками були учні класу вокалу. Вбрані у барвисті вишиванки юні співачки виконували пісні українських композиторів, їм щиро аплодували батьки. Але особливо вразив всіх слухачів фінальний виступ Марка Шершенюка, який не лише співав, а й сам акомпанував на роялі, адже успішно навчається ще й по класу фортепіано.

Продовжив музичне дійство оригінальний концерт сучасної музики «It’s miracle», підготовлений відділом додаткового інструменту та концертмейстерства. Всі, хто завітав цього вечора до музею, із задоволенням слухали композиції відомих сучасних музикантів, що стали саундтреками оскароносних закордонних фільмів, та пісні популярних музичних груп під акомпанемент гітари, віолончелі, скрипки, фортепіано. Так, піаністка Ольга Шпак, яка приїхала до нашого міста з Херсона, емоційно виконала попурі на теми хітів групи “Metallica”. Надзвичайно сподобалося шанувальникам музичного мистецтва виконання  Кіри Жабковської пісні з українського анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» та викладачки по класу вокалу Ілони Крицької композиції «Думи мої» на вірші геніального Тараса Шевченка і в аранжуванні попвиконавця Артема Пивоварова. Завершився концерт попурі «Світові хіти» під музику інструменту народів Балканського півострова гайда, що вважається різновидом волинки, у  виконанні викладачки Олександри Корпусової.

Шалені оплеска та квіти було на концерті учнів класу викладача фортепіано Анастасії Жабковської, яка з гордістю представляла своїх вихованців – і першачків, і випускників, бо всі вони захоплено навчаються грі на фортепіано й своє вміння майстерно продемонстрували під час виступів. Після концерту на адресу молодої, але талановитої педагогині-піаністки звучали щирі слова вдячності від батьків та учнів, які щедро дарували їй букети півоній та троянд.

Директор школи Алла Васильєва та заступник директора з навчально-виховної роботи Ірина Іванова привітали учасників та організаторів концертів, подякували батькам за підтримку юних музикантів та наголошували на важливості заняття дітей музикою, адже навіть просте прослуховування музичних творів сприяє розвитку дитячого мозку, а спільне відвідування батьками з дітьми різноманітних концертів та музичних заходів позитивно позначається на взаєминах між ними.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57