Музична школа імені Нейгауза - один із культурних брендів Кропивницького

Середа, 3 квітня 2019 20:25

Музична школа імені Генріха Нейгауза у Кропивницькому відзначає 85 років від дня свого заснування. У 1933 році наказом Єлисаветградського відділу народної освіти була відкрита перша державна дитяча художньо – музична студія. На 50-ти річний ювілей школі присвоїли ім’я Генріха Нейгауза.

За час існування школа випустила понад п’ять тисяч випускників, більшість з яких стала гордістю музичної культури всього світу.

Сьогодні, 03 квітня, в театрі імені Марка Кропивницького зібралися сотні випускників іменитої школи, теперішні учні та їх батьки. Першим привітав ювілярів зі святом міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

- Я не перебільшу, якщо скажу, що  музична школа імені Нейгауза — один із культурних брендів нашого міста, – відзначив у своєму вітальному слові Андрій Райкович. -   Сотні випускників, відомі піаністи, скрипалі, композитори, педагоги. Вони всі — гордість і красива історія музичної школи №1. Школа - велике мистецьке надбання всього нашого краю, бо жоден концерт, жодне свято не обходиться без вашої участі. І дуже важливо зберегти ваш досвід, примножити його, щоб виховати майбутніх яскравих виконавців.

Про день народження  музичної школи №1 в міській раді подумали заздалегідь. Вирішили, що найкращим подарунком стане капітальний ремонт приміщення закладу. Перший етап вже виконали. Тепер стартує другий. Адже, на думку міського голови, музиканти заслужили, щоб навчатись в красивому відремонтованому приміщенні.

Привітала ювілярів і начальник управління культури та туризму міської ради Анна Назарець. Проте сьогодні вона виступила не лише в ролі посадовця, а й турботливої мами. Вперше на великій сцені співав її син Артем, який навчається в першому класі музичної школи імені Нейгауза.

- Сьогодні дійсно велике свято, бо ювілей відзначає найповажніша школа, від якої і почався розвиток державної мистецької освіти нашого міста – зазначила Анна Назарець – А для мене це свято подвійне. Бо я готувалась до святкувань не лише як начальник управління, а й як мама першокласника, який вчиться в цій школі і сьогодні вперше вийшов на сцену. Разом ми пройшли всі етапи підготовки до концерту. Я дякую усім, хто долучився сьогодні до святкувань.

А людей долучилось і справді багато – зала театру була вщент заповнена. Зі сцени лунали найпопулярніші твори найвідоміших композиторів світу. Їх виконували учні школи, свої таланти школі подарували і випускники.

Усі новини