Молодь Кропивницького трансформувала любов до рідного міста у чистоту його зелених зон

Четвер, 5 вересня 2024 13:09

Молодь Кропивницького активно долучилася до громадських робіт під час літніх канікул і разом із комунальниками доклали максимум зусиль, аби узбіччя обласного центру були чистими, а зелені зони — доглянутими.

Протягом трьох місяців, із 17 червня по 30 серпня, 321 юнаків та дівчат віком від 14 до 18 років в рамках міської програми «Молодь» на 2024-2026 роки використали можливість оплачуваних громадських робіт, щоб допомогти місту навести лад у міських скверах, парках та інших зонах відпочинку та отримати можливо свою першу заробітну плату. Кожен із них працював 10 робочих днів по 4 години, за що отримав від 1750 до 2767 гривень залежно від обсягу виконаних завдань. Для тих, хто брав участь у громадських роботах вперше, відкрили трудові книжки.

Попри періодичні повітряні тривоги, коли юним працівникам доводилося проводити час в укриттях, ці години зараховувалися як робочі й оплачувалися згідно з планом. Молодь сумлінно виконувала свою роботу, демонструючи справжній патріотизм і відповідальність перед громадою, це відзначають їхні старші колеги.

Цього року кількість охочих долучитися до робіт значно перевищила показники минулого року. Завдяки підтримці міської влади та депутатів, кількість робочих місць порівняно із 2023 роком вдалося збільшити вдвічі,  зі 180 до 321.

Олександр Співак, директор КП «Благоустрій», відзначив високу мотивацію молоді та її готовність працювати на благо міста.

- Я вражений кількістю бажаючих працювати цього року. Молодь стає все більш вмотивованою, і це не може не радувати. Кропивницький дійсно в надійних руках! Дякую всім учасникам за їхню командну роботу. Чекатимемо на продовження цієї ініціативи наступного року.

Не залишилася осторонь і сама молодь. Кирило Бойко, один із учасників проєкту, поділився своїми враженнями.

- Спека іноді ускладнювала роботу, але думка про чисте місто завдяки моїм зусиллям і заробітна плата надихали працювати ще завзятіше. Я не тільки заробив гроші, але й усвідомив їх цінність, знайшов нових друзів і з користю провів час. Гуляючи містом, тепер я з гордістю розумію, що мій внесок зробив його кращим.

Анастасія Самолюк, яка вже другий рік поспіль бере участь у громадських роботах, зазначила:

- Після громадських робіт я вирішила відкласти зароблені гроші на навчальний рік. Відчуваю себе дорослою та відповідальною жителькою громади. Тепер я більше ціную працю людей, які щодня дбають про чистоту міста.

Начальник управління молоді та спорту міської ради  Вячеслав Гурський підкреслив важливість залучення молоді до таких проєктів.

- Сьогодні важливо підтримувати ініціативу молодих людей і допомагати реалізувати її на практиці. Тоді й видно результат - наскільки патріотичне, свідоме та культурно розвинене покоління зростає у такий нелегкий для нас час. Хочу подякувати педагогам дитячо-юнацьких клубів за  те, що згуртовували та заохочували юних робітників на результативну роботу протягом усіх п’яти змін, дякую працівникам КП «Благоустрій»,  і власне, хлопцям та дівчатам, які долучилися до цих робіт. за позитивний  Молодь – це наша гордість і майбутнє!

Усі новини