«Моє квіткове літо в українському віночку»: у Кропивницькому вдруге стартував логокемп для дошкільнят

Понеділок, 3 червня 2024 15:04

Сьогодні, 03 червня, у 30 садочках міста запрацював логокемп для дошкільнят«Моє квіткове літо в українському віночку».

На святковий старт проєкту в один із дитячих садочків завітала начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.  Вона привітала дошкільнят із Міжнародним днем захисту дітей, побажала їм насиченого та цікавого дозвілля влітку, а від занять у логокемпі — нових знань і вражень. А також подарувала малечі комплект різнокольорових м'ячиків, які також використовуватимуть на заняттях.

Вихователі підготували дітям справжнє святкове дійство, де й сама малеча брала безпосередню участь.

Логокемп у дошкільних навчальних закладах Кропивницького проходить вже вдруге. З дітками працюють, окрім вихователів, логопеди, психологи, інструктори з фізичної культури, музичні працівники та медичні сестри. Цьогорічна тема логокемпу — вивчення квіток і формування з них українського віночка. Кожен день — окрема квітка, окремий колір і майстер-клас з їх виготовлення. Наприклад, “білий” день — ромашковий, наступний — “жовтий”, діти робитимуть соняхи та кульбабки. А потім ці всі квіти малеча збере у віночок і даруватиме своїм мамам  в кінці кемпу.             

- Цього року до логокемпу приєдналися 30 дошкільних навчальних закладів, минулого року було 25. Сформовано 121 групу з 2256 дітьми, це вдвічі більше ніж торік. Управління освіти започаткувало логокемп для реалізації права кожної дитини на оздоровлення із врахуванням індивідуальних запитів. Цей проєкт має на меті забезпечити роботу за такими напрямами як виховний, психологічний, діагностичний та розвиваючий, - розповідає консультантка Ценру професійного розвитку педагогічних працівників Кропивницької міської ради Тетяна Федорченко.

Триватимуть заняття у логокемпі до 14 червня. Щодня всі заклади-учасники готують фото- та відеозвіти на своїх сторінках у соцмережах. А на завершення логокемпу презентуватимуть загальне відео про його роботу.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57