Міжнародний день захисту дітей: у Кропивницькій міській раді приймали дітлахів

П'ятниця, 31 травня 2024 15:30

Сьогодні, 31 травня, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей гостями  Кропивницької міської ради стала малеча із багатодітних, патронатних сімей. Цього дня багато щасливих обличь створили теплу атмосферу напередодні визначної дати.

Діти, всі усміхнені, більшість із них прийшли у вишиванках, були в гарному настрої та з нетерпінням чекали на сюрпризи. І на них своєю чергою чекали цілі комплекти подарунків з різними настільними іграми та наборами для розвитку, конструкторами, спортивним інвентарем тощо.

Першим з вітальним словом до маленьких кропивничан звернувся заступник міського голови Олександр Мосін, який наголосив на важливості підтримки дітей та родин, які виховують багато дітей чи приймають дітей у свої сім'ї. Він також підкреслив, що такі заходи є наочним підтвердженням спільних зусиль громади для створення кращих умов розвитку та виховання дітей.

- Діти — це наш скарб, найдорожча цінність. Дорослі огортають вас не тільки своєю любов'ю, а й опікою та й контролем теж, щоб ви виросли успішними самодостатніми людьми. Тому маєте навчатися, вивчати мови, розвиватися для того, щоб представляти себе і нашу державу на будь-якому континенті. Ми говоримо про різні значимі дати, що є в державі, щоб привертати увагу громади. Але ж діти і ваш день — це чи не найголовніше, бо ж заради вас ми живемо і працюємо, а потім ви будете продовжувати нашу справу.

Приєдналися до привітань і секретар міської ради Олег Колюка та керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва.

- Кожна людина вже від народження має певний набір своїх прав. І чи не найвразливіші до їх порушення — саме діти. Ми - дорослі: батьки,  вчителі, громада і влада маємо робити все, щоб таких випадків взагалі не було, - наголосив Олег Колюка. Він побажав діткам не стримувати своїх мрій і щоб вони неодмінно здійснювалися.

- Ми всі дорослі хочемо повернутися в дитинство. Бо дорослі мають багато турбот і обовʼязків, а дитинство безтурботне, тож нехай воно таким і буде для вас, - додала Світлана Балакірєва.

Усі учасники зустрічі також підкреслили особливу роль наших захисників в житті кожного українця нині.

Родини цього дня отримали подарунки, що стали символом турботи та уваги. А малечі несила було стримати свою цікавість і захват, їм кортіло вже тут і зараз все достеменно роздивитися.

Такі заходи є важливими для підтримки та уваги до дітей, особливо з багатодітних та прийомних сімей, і допомагають створити атмосферу турботи та піклування.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57