Міжнародна підтримка від USAID допоможе тепловикам Кропивницького підготуватися до нового опалювального сезону

Вівторок, 21 березня 2023 16:58

За прогнозами метеорологів до кінця березня вже встановляться стійкі плюси у погоді, тож КП “Теплоенергетик” готується до припинення теплопостачання і завершення опалювального сезону. Якщо різкого підвищення температури не буде, до кінця тижня опалення ще триватиме, поки діти завершують навчальний семестр, а з початком весняних канікул теплопостачання припиниться. На цьому акцентував увагу заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 21 березня.

- Одразу по завершенні опалювального сезону підприємство розпочне ремонтні роботи на тепломережах. Вагомою допомогою у підготовці до наступного опалювального сезону стануть обладнання і техніка, які “КП “Теплоенергетик” отримало в рамках міжнародної підтримки від  USAID, - відзначив Олександр Мосін. -  Зокрема, уже на повну потужність працює трактор JCB. Крім того, підприємство отримало труби різного діаметру для аварійних ремонтів тепломережі, засувки. Уже повністю завершили прийом солі, яку використовують для очищення теплоносія, загальний обсяг солі становить 690 тонн на 16 мільйонів гривень.

В рамках міжнародної допомоги “Теплоенергетик” отримав дві твердопаливні котельні, які встановлять на майданчиках Кропивницької лікарні швидкої медичної допомоги і дитячої обласної лікарні.

На підприємстві очікують ще на дві котельні і на аварійно-спеціалізований автомобіль, обладнаний генератором, насосом, помпою та іншим необхідним устаткуванням. Підприємство вже має дві такі автівки, але потреба у такій техніці  є, тож ця допомога від USAID буде дуже доречною.

- Надзвичайно важливим при підготовці до нового опалювального сезону є забезпечення усіх, без винятку, котелень на території обласного центру резервним живленням, - наголосив Олександр Мосін.

Усі новини