Місто творчих людей: у Кропивницькому вручили заслужені відзнаки до Дня міста

Субота, 18 вересня 2021 17:00

Головні урочистості з нагоди 267-ї річниці заснування Кропивницького відбулися сьогодні, 18 вересня, у приміщенні Кіровоградського обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького .

Глядацька зала театру Корифеїв зібрала знаних кропивничан, представників різних трудових колективів — творчих, робітничих, педагогічних та медичних — так місто на Інгулі святкує свій день народження.

Привітав кропивничан зі сцени театру міський голова Андрій Райкович, і разом із секретарем міської ради Олегом Колюкою вручив відзнаки і нагороди від міської влади.

Так, відзнаку Кропивницької міської ради та виконавчого комітету „За заслуги” І ступеня отримала Лілія Титаренко, директорка навчально-виховного об’єднання  І-ІІІ ступенів «Мрія».

Відзнаку Кропивницької міської ради та виконавчого комітету „За заслуги” ІІ ступеня отримав Анатолій Орлович, професор кафедри електротехнічних систем та енергетичного менеджменту Центральноукраїнського національного технічного університету, кандидат технічних наук.

За вагомий внесок у розвиток хореографічного мистецтва, популяризацію міста в Україні та за її межами, створення сприятливих умов для естетичного виховання, розвитку творчих здібностей у молодого покоління, високий професіоналізм та з нагоди 267-ї річниці заснування міста Почесною грамотою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету нагороджено колектив Народного хореографічного ансамблю «Світанок». Грамоту отримав художній керівник колективу – Максим Печененко.

Очільники міста вручили Почесні грамоти Кропивницької міської ради та виконавчого комітету:

  • Андрію Бабенку, тренеру-викладачу з баскетболу Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 4;
  • Олені Дежурко, спеціалісту І категорії управління освіти міської ради;
  • Катерині Дяченко, начальнику транспортно-господарської служби комунального підприємства «Електротранс»;
  • Вікторії Малашевич, заступнику директора з навчально-виховної роботи музичної школи № 1 ім.Г.Г.Нейгауза.

Грамоти Кропивницької міської ради та виконавчого комітету отримали Ігор Глібко, директор товариства з обмеженою відповідальністю „УКРАГРОЕКСПО” та Наталія Колєчкіна, головний бухгалтер товариства з обмеженою відповідальністю „ПРОД-ІНВЕСТ”.

Подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету під час урочистостей оголосили:

  • Сергію Березюку, провідному інженеру служби впровадження та супроводження проектів Науково-виробничого підприємства «Радій» ;
  • Олександру Вільчинському, старшому інспектору відділу організації діяльності груп реагування Головного управління Національної поліції в області, капітану поліції;
  • Ірині Гвардіон, водію тролейбуса (пасажирського) служби експлуатації комунального підприємства «Електротранс»;
  • Аллі Горецькій, начальнику механоскладальної дільниці Заводу дозуючих автоматів;
  • Олені Дудніковій, головному бухгалтеру Науково-виробничого підприємства «Радій» ;
  • Сергію Інєєву , забивачу худоби 5 розряду М’ясокомбінату «Ятрань»;
  • Володимиру Кірічуку, водію автотранспортних засобів комунального підприємства «Електротранс»;
  • Тетяні Корінній, лікарю-офтальмологу поліклініки Центральної міської лікарні;
  • Ларисі Кравченко, головному спеціалісту відділу з прийому громадян управління соціального захисту населення Подільського району департаменту соціальної політики міської ради;
  • Вадиму Кушніру, спеціалісту-криміналісту Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в області, старшому лейтенанту поліції;
  • Вікторії Мандзюк , головному спеціалісту відділу з питань обслуговування осіб з інвалідністю, ветеранів війни та інших категорій населення управління соціального захисту населення Фортечного району департаменту соціальної політики міської ради;
  • Наталії Михайловій, заступнику генерального директора з технічних питань Міського пологового будинку з функціями перинатального центру ІІ рівня;
  • Володимиру Пилипенку, головному інженеру комунального підприємства «Управління будинками»;
  • Антону Поліщуку, старшому інспектору з особливих доручень Головного управління Національної поліції в області, майору поліції;
  • Ганні Полтавчук, завідуючій фортепіанним відділом Музичної школи № 2 ім.Ю.С.Мейтуса;
  • Олександру Самосьєву, голові первинної профспілкової організації студентів Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка;
  • Олексію Семенову, слюсарю-сантехніку комунального підприємства «Управління будинками»;
  • Тетяні Харитоновій прибиральниці службових приміщень комунального підприємства «Управління будинками»;
  • Артему Шершнюку, начальнику відділу правового забезпечення юридичного управління міської ради.

Навіть у святковий День міста доводиться говорити про актуальне, що  стосується життя і здоров’я кожного з нас. Так, Кропивницький першим в Україні влітку розпочав вакцинацію жителів віддалених мікрорайонів за допомогою виїзних мобільних бригад. Відтак, зі сцени театру М.Л. Кропивницького лунали слова подяки водіям КП «Електротранс», медикам, які працювали у вихідні і невтомним головам квартальних комітетів, які згуртували сотні пацієнтів.

Подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету отримали голови квартальних комітетів №26, 14 та 32 Фортечного району відповідно Клавдія Сінькова, Наталія Скрипник, Валентина Стаценко, а також медична сестра Амбулаторії загальної практики-сімейної медицини Галина Мечкало.

Андрій Райкович вручив іменний годинник командиру військової частини А2077, полковнику Михайлу Красотіну за мужність і героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України та високий професіоналізм.

Були серед нагороджених і ті, хто не зміг прийти на урочистості, свої відзнаки вони обов'язково отримають згодом.

Так, за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток міста Кропивницького,  підготовку кваліфікованих фахівців, високий професіоналізм, активну меценатську діяльність і громадянську позицію та з нагоди 267-ї річниці заснування міста відзнакою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету „За заслуги” І ступеня нагороджено Людмилу Шубіну, меценатку, генеральну директорку товариства з обмеженою відповідальністю «Друкмаш Центр».

Грамотою Кропивницької міської ради та виконавчого комітету  нагороджено: Таїсію Фоменко, головного спеціаліста сектору опіки, піклування та усиновлення управління з питань захисту прав дітей міської ради.

Подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету також оголошено Сергію Росовському, інженеру 2 категорії конструкторського бюро Науково-виробничого підприємства «Радій» та Андрію Соколенку, обвалювальнику м’яса 5 розряду М’ясокомбінату «Ятрань».

Теплі слова привітань цього дня пролунали для кропивничан і від керівників області. Голова обласної державної адміністрації Марія Чорна та голова обласної ради Сергій Шульга виконали почесну місію і вручили заслужені відзнаки держави і обласної ради кращим з кращих мешканцям міста.

За вагомі досягнення в галузі мистецтва та культури, творчі здобутки та високу професійну майстерність почесні звання «Заслужений діяч мистецтв України» присвоєно Долгіх Марині Василівні, викладачеві-методисту Кропивницького музичного фахового коледжу а „Заслужений працівник культури України” - Русул Аліні Миколаївні, художньому керівнику народного художнього колективу театру танцю «В гостях у казки».

За високі спортивні досягнення та професійну майстерність, піднесення авторитету міста Кропивницького та області в Україні і за її межами відзнакою Кіровоградської області «За заслуги» ІІ ступеня нагороджена Мисник Анастасія Миколаївна, українська легкоатлетка, майстер спорту України міжнародного класу, член збірної команди України з легкої атлетики, срібна призерка Паралімпійських ігор-2020

А святковий настрій усім учасникам урочистостей в залі театру створили надзвичайно талановиті творчі колективи і солісти Кропивницького: Єлизавета Малюкова та Зразковий колектив Школа сучасного спортивного танцю «Форсаж», молодіжний  жіночий хор «Сріблясті голоси», народний хореографічний ансамбль «Світанок», дитячий танцювальний колектив «Карамель» та Євгенія Сілантьєва зі Зразковим хореографічним ансамблем «Надія»

Усі новини